"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Arınç sarayı Sur’daki tünellere sokuyor” yazısına 5 yıl ceza istemi!

26 Mayıs 2016, Perşembe 12:50
İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mümtazer Türköne hakkında Zaman Gazetesi’nde yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Tehdit” ettiği gerekçesi ile 5 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açtı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Mümtazer Türköne’nin 4 Şubat 2016 tarihinde Zaman Gazetesi’nde, “Arınç sarayı Sur’daki tünellere sokuyor” başlıklı bir yazı yazdığı belirtildi.

Bu yazı üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin Türköne hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu belirtilen iddianamede, şikayet dilekçesinde suça konu yazıda Cumhurbaşkanına yönelik tehdit içerikli ifadeler bulunduğu, bu nedenle Türköne hakkında suça konu yazı nedeniyle soruşturma başlatılmasının istendiği belirtildi.

‘ALDIĞIM TERBİYE GEREĞİNCE CUMHURBAŞKANI'NA TEHDİTTE BULUNMAM MÜMKÜN DEĞİLDİR’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisizlik kararı ile suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladığı hatırlatılan iddianamede, “Şüpheli ifadesinde, ‘benim yazım dikkatlice okunursa saray iktidarını ipe dizeceğimi söylemediğim, devlet iktidarının tarihte bu tür durumlarda uyguladığı yol ve yöntemi hatırlattığım görülecektir. Dolayısı ile tehdit suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyorum. Ben milliyetçi ve devletin bekasına önem veren bir akademisyenim. Aldığım terbiye ve devlet geleneği gereğince Cumhurbaşkanına tehditte bulunmam mümkün değildir’ şeklinde savunma yapmıştır” denildi.

5 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

Basın özgürlüğünün tüm özgürlükler gibi başkalarının kişilik haklarına aykırı kullanılamayacağı görüşüne yer verilen iddianamede, şüphelinin 4 Şubat 2016 tarihli yazıda şikayete konu suçu işlediği belirtilerek, “Cumhurbaşkanına tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddanamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 2293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı