"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç ve Çelik'in eleştirileri, çöküşün başlangıcı

29 Mart 2015, Pazar 12:41
Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in, parti içindeki eleştirilerinin AKP'deki yangını körükleyeceğine dikkat çekildi.

Cumhuriyet'te yazan Nilgün Cerrahoğlu, bu durumu 'çöküşün başlangıcı' olarak yorumladı. Cerrahoğlu'nun bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle: 

“Kral çıplak” ayarını Türkiye’de ilk Arınç verdi. Cinin şişeye girmesi artık zor. Bu hikâyenin İtalya versiyonunu bundan birkaç yıl önce izledim. İtalya’nın “Sultan” sıfatlı güçlü başbakanı Berlusconi’ye en yakın iktidar arkadaşı, bir günden diğerine bayrak açtı. 

Meclis Başkanı Fini, kritik bir toplantıda kalkıp Berlusconi’nin “iktidar yöntemleri” ve “siyasetini” eleştirdi. 

Lider iradesi dışında yaprak kıpırdamadığı yerde yakın “ortaktan” gelen açık eleştiri, çöküşün başlangıcı oldu. 

Fini’nin “kral çıplak fişeğini” ateşlemesinin ardından, yandaşların “İtalya’nın sultanı”nın etrafından çekilmesine tanık olduk. 

Berlusconi’nin “gerçeklerle” temasını kesen “şatafatlı iktidarı”, aniden patolojik ve patetik bir hal aldı. 

Sağın lideri için “hikmetinden sual olunmaz” yazıları yazan kalemler, Başbakan’a “bunak” dokundurması yapmaya başladılar... 

Kamuoyunun dalga boyu değişti. Berlusconi “kriz ve dış konjonktürün” de etkisiyle bir yılda gitti. İtalya’da bir dönem kapandı. Öyle ki bugün “Berlusconi yıllarını” düşünmek, başka bir çağı düşünmek gibi. 

Her şey bir ortağın eleştirisiyle başlamıştı…

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2623
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    29.3.2015 20:13:20

    AKP ve lider,idareci,mesuliyet sahibi olanları asıl mahveden ve ateşe götüren girdikleri kul haklarıdır.T.TELEKOMUN,ELEKTRİK DAĞITIMIN,KÖMÜR DAĞITILMASININ,65 YAŞ ÜSTÜNE BEDAVA OY İÇİN PEŞKEŞİN,Yandaşlara özelleştiriyoruz adı altında paylaştırlan emvallerin,danışman,yönetim kurulu ve sair adlar altında bol keseden maaşlarla işe dahi gitmeyenlere sarfedilen paraların hasılı milletten kuruş kuruş vergi almak için çıkarılmayan torba kalmadı amma İSRAF ile bina edilen HARAMSARAY ve bir tek KADEH için ödenen 1000 tl'nın ahı çarpar,çarpıyor ve asıl HESAPLARI ALLAH soracak ALLAH ALLAHH.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı