"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Artık olağan döneme geçelim

14 Temmuz 2017, Cuma
TÜSİAD’ın 15 Temmuz Demokrasi ve MillÎ Birlik günü dolayısıyla yayınladığı açıklamada, darbe girişiminin arkasındaki karanlık emelleri engellemenin en etkili yolu olarak, ‘olağan bir döneme geçilmesi’ gösterildi.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)  15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde hedef çağdaş bir Türkiye başlığı kullanılarak şu görüşlere yer verildi; “Türkiye Cumhuriyeti bir yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Darbe girişiminin hemen ardından uluslar arası medyada yayınladığımız ilân metninde de ifade ettiğimiz üzere, “demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Güvenlik ve özgürlük birbiri ile çelişkili değil, aksine birbirini tamamlayan temel önceliklerdir.

AB süreci kararlılıkla sürdürülmeli

Bu çerçevede Demokrasi ve Millî Birlik içinde güçlü bir Türkiye için önceliklerimiz: Erkler arasında denge ve denetime, güçlü parlamentoya, bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemine dayalı çağdaş demokrasi düzeni; Demokratik standartların ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olan AB sürecini kararlılıkla sürdürmek; başta eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çalışma hayatı standartları olmak üzere bütün sosyal alanlarda çağdaş bir yaklaşımla ilerlemek; Dijital dönüşümü gerçekleştirerek, sanayi devrimini bütün boyutlarıyla ele almak; bilim, teknoloji ve inovasyon yetkinliğini hızla geliştirmektir. Başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere bireysel, kültürel, siyasal ve ekonomik alanlardaki özgürlüklerin erdem, gurur ve uluslar arası etki kaynağı olduğu bir Türkiye, 21. yüzyılda hızla yükselen bir ülke olacaktır.” 

Toplumda uzlaşma çoğulculukla aşılır

Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Türkiye özgürlükler, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumda uzlaşma çoğulculuk içinde 15 Temmuz’un oluşturduğu sarsıntıyı geride bırakabilir. Darbe girişiminin arkasındaki karanlık emelleri engellemenin en etkili yolu Türkiye’nin bir an önce olağan bir döneme geçmesi ve millî menfaat konularımızı ihtiva eden reform gündemine yoğunlaşmasıdır.

Etiketler: tüsiad
Okunma Sayısı: 3339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı