"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Artvin ve Cizre saldırılarını PKK üstlendi

26 Ağustos 2016, Cuma 17:34
PKK’nın askeri kanadı olarak bilinen HPG (Halk Savunma Güçleri) Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırıyı üstelendi.

DW Türkçe'nin haberine göre HPG'den Cizre'deki saldırıya ilişkin olarak yapılan açıklamada da, Abdullah Öcalan'dan haber alınamamasına karşı yapılan bir saldırı olduğu belirtildi ve eylem hakkındaki detaylı bilgilerin yarın açıklanacağı bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi de yaralandı.

'Hedef Kılıçdaroğlu değildi'

HPG'nin basın merkezi dün Artvin'de düzenlenen eyleme ilişkin de bir açıklama da bulundu. Örgüt,  askeri konvoyu hedeflediklerini, Kılıçdaroğlu’nun konvoyda bulunduğuna dair herhangi bir bilgilerinin olmadığını bildirdi. HPG açıklamasında, ‘’Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır” denildi.

HPG, Artvin yakınındaki eylemde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle hedeflenmediği belirtilerek, “Ne genelde gerillalarımızın, ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir. Eylemin amacı, sadece Türk devletinin güvenlik kuvvetleridir” ifadelerine yer verildi.

CHP liderinin konvoyuna yönelik saldırıda bir asker şehit olmuştu.

Etiketler: artvin, cizre, pkk
Okunma Sayısı: 2347
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı