"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askeri araç geçişi sırasında patlama

18 Şubat 2016, Perşembe 10:23
Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda bu sabah PKK'lı teröristlerin menfeze tuzakladıkları bombayı, askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Saldırı, Diyarbakır-Bingöl Karayolunun Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında bugün saat 09.40'da meydana geldi. Karayolu üzerinde mayın arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, teröristler karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

Şiddetli patlamada araçta bulunan 6 asker şehit olurken 1 askerin de yaralandığı öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye Diyarbakır ve Lice'den çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı. Bölgeye askerler de sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona helikopterle de havadan testek verildi.

1 TON PATLAYICI KULLANILMIŞ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin karayolu üzerindeki menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında infilak ettirerek 6 askerin şehit olduğu 1 askerin de yaralandığı saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre uzaklaşarak tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

Trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri başka patlayıcı bulunup bulunmadığını araştırmayı sürdürüyor. PKK'lıların patlayıcıyı infilak ettirdiği kablo düzeneğinin bulunduğu bölgede de geniş çaplı inceleme yapıldı. Bölgede ahırların bulunduğu alanda da arama yapıldı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da devam ediyor.

DHA

Okunma Sayısı: 2699
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı