"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askerlik isteyene 3 ay oluyor

14 Ocak 2016, Perşembe 12:07
Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslağa göre 'tek tip' askerlik geliyor.

Buna göre, herkes 2 ya da 3 ay temel eğitim alacak, kalan askerlik süresinde ise isteyen aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacak. Askerlik yapmak isteyenler ise asgari ücret alacak.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı taslakta, askerlik yükümlülüğü olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için 2 ya da 3 aylık bir temel eğitim öngörülüyor. Bu temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacak. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

Okunma Sayısı: 1857
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı