"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atamalar da tekelleşiyor

08 Temmuz 2018, Pazar 01:25
Kamudaki üst düzey atamalar Beştepe’de oluşturulacak CV havuzundan, Cumhurbaşkanınca yapılacak.

Uygun gördüklerini atayacak

Yeni sistemde kamuda üst düzey görev almak isteyenler CV’lerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine gönderecek. Cumhurbaşkanı burada toplanan CV havuzundan uygun gördüklerini kamu görevinde istediği makama atayacak. Bu personelle 5 yıllık hizmet sözleşmesi imzalanacak. 

500 makama atama yapılacak

Cumhurbaşkanının bu yöntemle 500 makama atama yapması bekleniyor. Bu makamlara, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, esnaf odaları veya özel sektörde görev yapmış kişiler de getirilebilecek. Devlet memurluğu sistemi daire başkanları, uzmanlar ve uzman yardımcıları için geçerli olmaya devam edecek.

***

Tıklayınız:

701 sayılı Son OHAL KHK'sı yayınlandı: 18 bin 632 kişi ihraç edildi

***

Atamalar da tekelleşti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne göndereceği iddia ediliyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti. Bu sistemde kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne gönderecek. Yeni yönetim sistemi 95 yıldır uygulanan kamu yönetimi sistemini değiştirecek. DW Türkçe’den Aslı Işık’ın elde ettiği bilgilere göre, kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne gönderecek. Cumhurbaşkanı burada toplanan özgeçmiş havuzundan uygun gördüklerini kamu görevinde istediği makama atayacak. Bu personelle 5 yıllık hizmet sözleşmesi imzalanacak. 

500 makama bu şekilde atama yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı’nın bu yöntemle 500 makama atama yapması bekleniyor. Bu makamlara, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), esnaf odaları veya özel sektörde görev yapmış kişiler de getirilebilecek. Devlet memurluğu sisteminin sadece, daire başkanları, uzmanlar ve uzman yardımcıları için geçerli olacağını belirten yetkililer, daire başkanlarının bakanlar tarafından atanmaya devam edileceğini belirttiler. Devlete giriş için uzman yardımcılığına sınavla girişler devam edecek.

***

MANŞETİ GENÇLERLE ATTIK

Külliyat bitirme programına katılan ve çoğu lise öğrencisi olan gençler dün gazetemizi ziyaret ederek manşet toplantımıza katıldı. 

Fotoğraf: MURAT SAYAN - Yeni Asya

***

9 bin 103 ihraç daha

Başbakan Binali Yıldırım’ın sinyalini verdiği ve bu gece yarısı yayınlanması beklenen 700 nolu KHK’ya ilişkin, ‘9103 kamu personelinin meslekten ihraç edildi’ iddiası öne sürüldü. Yayımlanması beklenen KHK dolayısıyla Resmî Gazete’nin sitesi kilitlendi. Türkiye, Başbakan Binali Yıldırım’ın sinyalini verdiği

KHK’lara kilitlendi. KHK ile Emniyet ve TSK’da FETÖ ile irtibatı tesbit edilen kamu personeli ihraç edileceği belirtiliyor. Karar gazetesi’nde yer alan haberde, 700 nolu KHK ile 9103 kamu personelinin meslekten ihraç edildiği ileri sürüldü. Yayımlanması beklenen KHK dolayısıyla Resmî Gazete’nin sitesi kilitlendi.

***

Yeni sistemin ilk KHK’sı yayınlandı

Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 699 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 20’nci maddesinin, “seçilen cumhurbaşkanı adına, Yüksek Seçim Kurulu tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair tutanak düzenlenmesine” ilişkin 2’nci fıkrasına, “Bu tutanak seçilen cumhurbaşkanına verilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulur” ifadesi eklendi. Kanunda yer alan and içme törenine ilişkin 21. madde ise şu şekilde düzenlendi; “Seçilen cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı veya Geçici Başkan tarafından verilir ve aynı birleşimde and içme töreni yapılır. Bu birleşim, birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçiminin ardından Meclisin toplandığı ilk günü takip eden 3 gün içinde gerçekleştirilir.

***

KHK’ya göre yemin töreni 3 gün içinde yapılacak

Cumhurbaşkanının ikinci oylamada seçilmesi veya sadece cumhurbaşkanı seçiminin yapılması halinde and içme töreni, seçim sonucunun kesinleşmesini takip eden 3 gün içinde yapılır. Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağrılır. Cumhurbaşkanınca atanan cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar atanmalarını takip eden gün and içerler.” Yayım tarihinde yürürlüğe giren KHK’nın hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütecek.

 

Okunma Sayısı: 3394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı