"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atatürkçülük dayatması mutlaka bitmeli

10 Kasım 2014, Pazartesi 15:18
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, "Müflis Proje Kemalizm" kitabında demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu dayatmacı rejimin yanlışlarını cumhuriyet tarihinde yaşanmış çarpıcı örnekleriyle anlatıyor.

Atatürk ilke ve inkilâpları...
Atatürk milliyetçiliği...
Atatürk medeniyetçiliği...

Demokrasi sürecimiz hep bu kalıplara dayandırılarak defalarca kesintiye uğratıldı. Atatürkçülük dayatması mutlaka bitmeli. Atatürkçülüğü tek doğru fikir olarak dayatma alışkanlığına set çekilmeli. Atatürkçü bir rejimin demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığı, cumhuriyet tarihinde yaşanmış çarpıcı örnekleriyle sabit. Ama demokrasinin sağladığı özgürlükler, diğer fikirler gibi Atatürkçülüğü de güvence altına alıyor. Yeter ki, dayatma ya da kayırma olmasın ve her türlü fikir eşit şartlarda özgürce yarışabilsin.

Hepsi ve daha fazlası için tıklayınız.

Okunma Sayısı: 1664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı