"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avukat Brafman’dan geri adım

01 Haziran 2017, Perşembe 00:08
14 aydır New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, duruşmada hakim Richard Berman’ın sorduğu en kritik soruya verdiği cevaptan geri adım attı.

Brafman, Zarrab’ın ABD ve Türk hükümetiyle iş yapıp yapmadığı sorusunu yetkilerini aşarak ‘Evet’ şeklinde cevap verdiğini açıkladı.

Zarrab’ın avukatları eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giulani ile eski Amerikan Adalet Bakanı Michael Mukasey’in, savcılığın ‘çıkar çatışması var’ iddiasına yönelik yapılan duruşmada hâkim Berman’ın sorularını cevaplayan Brafman, mahkemeye sunduğu yeni dilekçede soruya Zarrab’ın izni olmadan cevap verdiğini öne sürdü.

Avukat – müvekkil ilişkisinde hak ve yetkilerini aştığını belirten Brafman, eski cevabı ve daha önce gizlilik kaydıyla verdiği ifadelerinin de geçersiz sayılmasını istedi. Hâkim Berman’dan son dilekçesinin beyan olarak kabul edilmesini talep etti.

Mahkeme tutanaklarındaki diyalog

Mahkeme tutanaklarına göre çıkar çatışması duruşmasında hâkim Berman ve avukat Brafman arasındaki diyalog şöyle gelişti.

Hâkim Berman: “Dünkü yazılı emrimdeki son soru. Türkiye ve ABD’nin hükümet üyeleri, bürokratları veya hükümetlere bağlı kuruluşlar Sarraf veya ona bağlı kuruluşlarla iş mi yapıyor? Eğer cevap evet ise, açıklayabilir misiniz?”

Avukat Brafman: “Sanırım bu dâvânın durumu, suçlamalar, dinamikleri esas alındığında cevap ayrıcalıklı olarak ‘ Evet’ olabilir.”

Hâkim Berman: “Anladım.”

Avukat Brafman: “Fakat durum Giuliani’ nin, Türkiye adına yaptığı veya yapmadığı şeyleri kesinlikle etkilemez.”

Hâkim Berman: “Tamam. Bu nedenle, bu cevapları tavsiye ve öneriler altında alabilir miyim?”

***

Okumak için tıklayınız:

Zarrab o hakkından vazgeçti, avukatlarından vazgeçmedi

Büyükelçilik Konutu kapısında Zarrab’ın avukatı da vardı...

''Trump'ın ağzından bununla ilgili hiçbir şey çıkmadı"

Trump, Erdoğan'dan bunu istedi

Erdoğan Trump ile görüştü

***

Okumak için tıklayınız:

Hâkim Berman ikna olmadı...

Davanın çözüm yeri siyasi makamlar değil, mahkemedir

Zarrab'tan Yargıç'a: Ruhsal sağlığım...

Reza Zarrab'a bunlar sorulacak...

Reza Zarrab yeniden yargıç karşısında: İşte önemli detaylar...

Reza Zarrab pazarlık konusu

Etiketler: reza zarrab
Okunma Sayısı: 6824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı