"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avukat Levent Pişkin 'adli kontrol' şartıyla mahkemeye sevk edildi

16 Kasım 2016, Çarşamba 18:31
Bursa'da terör örgütü PKK soruşturmasında gözaltına alınan 9 kişi arasında bulunan, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın savunmasını üstlenen İstanbul Barosu avukatlarından Levent Pişkin ile Bursa Barosu avukatlarından Cahit Kırkazak 'adli kontrol' şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, geçen hafta DBP ve HDP yöneticileri ve üyelerinin de aralarında olduğu 32 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye çıkarılan 23 kişiden 20'si tutuklanmış, 3 kişi de savcı tarafından serbest bırakılmıştı. 

Aralarında DBP İl Eş Başkanı Recep Kuru ve HDP Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi ise emniyetteki sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye giriş sırasında slogan atan şüphelileri polis engellerken yakınları alkışla destek verdi.

GÖZALTINA ALINANLAR 2 AVUKAT DA VAR

Gözaltına alınan 9 kişi arasında, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın savunmasını üstlenen İstanbul Barosu avukatlarından Levent Pişkin ile Bursa Barosu avukatlarından Cahit Kırkazak da bulunuyor. 

Savcılık soruşturması tamamlanan zanlılardan 7'si tutuklanma, avukatlar Levent Pişkin ile Cahit Kırkazak ise 'adli kontrol' şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

'Terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terör örgütünün propogandasını yapmak' ile suçlanan Demirtaş'ın avukatlarından Levent Pişkin, Demirtaş ile cezaevinde yaptığı konuşmaları yabancı basına açıklama olarak vermek, Cahit Kırkazak ise Bursa'da izinsiz basın açıklaması yapmakla suçlanıyor.

DHA

Etiketler: hdp, bursa, levent pişkin
Okunma Sayısı: 2185
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı