"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avukatlar: Adil yargılanma hakkı engelleniyor

09 Aralık 2016, Cuma
İzmir Barosu, İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, OHAL uygulamaları ve çıkarılan KHK’lerle temel hak ve özgürlüklerin açıkça çiğnendiğini belirtti.

İzmir Adliyesi Baro Birimi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, Anayasa’ya aykırı olarak TBMM’nin devre dışı bırakıldığı, sadece olağanüstü hal ilânına sebep olan olaylarla ve olağanüstü hal süresiyle sınırlı olması gereken KHK’ler ile ülkeyi yönetmenin ‘olağan’ hale geldiğini belirtti. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde ve ülkenin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin, açıkça çiğnendiğini ifade eden Özcan, “Adil yargılanma hakkının ayrılmaz parçası olan savunma hakkı ‘OHAL’ gerekçe gösterilerek kısıtlanmakta, ortadan kaldırılmaktadır. Avukatların, görevlerini yapmaları engellenmekte, gizli olması gereken avukat-müvekkil görüşmeleri kayda alınmakta, kişilerin adil yargılanma hakkı ve savunma hakkı ortadan kaldırılmaktadır. Avukatlara yönelik baskı ve kısıtlamalar, aslında yurttaşlarımızın savunma hakkına, adil yargılanma hakkına yönelik saldırı niteliğindedir” dedi.

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 2167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    9.12.2016 08:13:15

    Hakkı arayan kim zaten ülkeye bakınca herşey bitmiş diyebiliyorsan bitmiştir bu memlekette herşey.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı