"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avustralya'da Kadir Gecesi ihya edildi

01 Temmuz 2016, Cuma 21:10
Avustralya'da yaşayan yaklaşık yarım milyon Müslüman, Kadir Gecesi'ni dualarla ihya etti.

Çeşitli kentlerdeki Müslümanlar, Kadir Gecesi'nde dua etmek için 200'den fazla cami ve mescide adeta akın etti. Din görevlileri de camileri dolduran Müslümanlara Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ile ilgili bilgi verdi.

Melbourne'deki Kıbrıs Türk İslam ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Sunshine Camisi'nde bir araya gelen yüzlerce Müslüman da Kadir Gecesi'ni dualarla ihya etti. 

Caminin imamı Mustafa Asmacı, mümini, "düşünen, akıllı, bilimden, teknikten, teknolojiden anlayan, öngörülü bir insan" olarak tanımladı.

Kadir Gecesi'nde çok dua etmenin ve namaz kılmanın önemine değinen Asmacı, "Çocuklarınız, torunlarınız sizi namaz kılarken görsün." dedi.

Sunshine Camisi'ndeki Kadir Gecesi programı, kılınan teravih ve tesbih namazlarının ardından sona erdi.

AA

Etiketler: avustralya, kadir gecesi
Okunma Sayısı: 1436
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı