"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AVUSTRALYA NUR VAKFI, ETİYOPYA’DA

10 Ocak 2014, Cuma
AVUSTRALYA NUR VAKFI’NIN DÜZENLEDİĞİ ORGANİZASYONDA ELDE EDİLEN GELİR, ETİYOPYA’DAKİ YETİMHANELERE BAĞIŞLANDI.
Avustralya Nur Vakfı, Etiyopya’yı unutmadı
Avustralya Nur Vakfı’nın hazırlayıp organize ettiği ve Aralık ayının son günlerinde gerçekleştirilen ‘aile eğlence günü’ halkın yoğun alâka göstermesi ile adeta festivale dönüştü. Aileler, Nur Vakfı’nın Tottenham 291 Sunshine Road adresindeki 20 bin metrekarelik alanda ilk olarak yapılan güne yoğun ilgi gösterdi. Beş bin metrekarelik kapalı alana sahip, büyük salonlar, cami ve araç parkını da içinde bulunduran arazide binlerce Müslüman aile bir araya geldi. Festival havasında geçen programda, futbol ve basketbol sahaları, çocuk oyun parkı gibi birçok faaliyet alanı çocukların hizmetine sunuldu. Kitap stantları ise büyüklerin ilgisini çekti. Etiyopya’daki yetimhanelere bağış yapmak amacıyla düzenlenen günde görevli olanlar da yoğun bir çalışma sergilediler. 

HERKES MEMNUN AYRILDI

Nezih bir ortamda yapılan festival gün boyunca sürdü. Program sonrası bütün çocuklar, gençler ve aileler mutlu bir şekilde ayrıldı. Türkiye’deki eski festivaller gibi bu tür faaliyetlerin devam edeceğini bildiren yetkililer, elde edilen bütün gelirin Etiyopya’daki yetimhanelere bağışlanacağını bildirdi. Açlık ve yoksulluğun pençesindeki ülkelere, oradaki aç, susuz insanlara yardım etmenin her Müslümanın görevi olduğunu belirten festival çalışanları da böyle bir organizasyonda yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Programda birçok faaliyet ve hizmet ücretsiz olarak sunuldu. Yetkililer, bir dahaki festivali internetten ve gazetelerden duyuru yaparak halka bildireceklerini söylediler. Ayrıca bir sonraki festivalde bir çok faaliyetler de programa dahil edilecek. Organizasyon yetkilileri ve aileler, gelecek festivalin bütün insanları kucaklayıcı ve İslâm âleminin örnek bir festivali olmasını temenni ettiler.

Okunma Sayısı: 1292
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı