"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avustralyalılar: Çanakkale'ye geldiğimiz için çok mutluyuz

26 Nisan 2015, Pazar 15:11
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinliklerine katılan Avustralyalılar, Türklerin misafirperverliklerinden övgüyle bahsederek Çanakkale'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

82 yaşındaki Marjorie Dowel, babasının 1915 yılında Batı Avustralya'dan Çanakkale'ye gelerek muharebeye katıldığını belirterek 1917'de ülkesine geri babasının çiftçilik yapmaya devam ettiğini ve evlenip altı kız çocuğu sahibi olduğunu kaydetti.

Burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren ve Türklerin çok misafirperver olduğunu ifade eden Dowen, babasının madalyalarını gösterdi.

Dowel'ın yeğeni 62 yaşındaki Kerry Chandler, çantasından çıkardığı Türk bayrağını açarak fotoğraf çektirdi. 

Chandler, "Bence Avustralyalılar da Türkler de gerçekten birbirleriyle savaşmak istemedi. Şimdi birbirlerine çok saygı gösteriyorlar, ilişkiler çok iyi daha da iyi olabilir" dedi.

Dedesinin geldiği bu topraklardaki savaşın dostluğa dönüştüğünü belirten Chandler, "Üzücü ve kötü şeyler duydum, artık iyi şeyler duymak istiyorum" ifadesini kullandı. 

"Yaşananlar geçmişin bir parçası"

Etkinliklere katılan Avustralyalı Bruce Bowmaker de törenlerde her şeyin mükemmel olduğunu söyledi.

Amcası Jack Bowmaker'ın savaşmak için geldiği Çanakkale'de hayatını kaybettiğini belirten Bowmaker, "Yaşananlar geçmişin bir parçası Şimdi barış hüküm sürüyor" diye konuştu. 

"Çok güzel bir ülkeniz var" diyen Bowmaker, 10 gündür devam eden Çanakkale programı süresince Türk halkının kendisine çok misafirperver ve arkadaşça davrandığını belirterek buraya geldiği için mutluluk duyduğunu ve yeniden gelmek istediğini vurguladı.

AA

Okunma Sayısı: 639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı