"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM 70 bin 771 KHK başvurusunu reddetti: Gerekçesini açıkladı

04 Ağustos 2017, Cuma 22:03
Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hal (OHAL) kanun hükmünde kararnameleri (KHK) ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere yönelik 70 bin 771 başvuru, iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti.

Yüksek mahkemenin internet sitesinde yer alan açıklamada, OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemler hakkındaki 70 bin 771 başvurunun, 685 sayılı KHK'nın 1. maddesiyle kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonuna veya idari yargı yollarına başvurulmaksızın bireysel başvuru yapıldığı için başvuru yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilmediği ve bu kararların başvuruculara tebliğ edildiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvuruların 685 sayılı KHK'nın geçici 1. maddesinin üçüncü fıkrası kapsamına girmediğinden, OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemlere yönelik başvurular, resen OHAL komisyonuna gönderilmeyeceği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"685 sayılı KHK'nın 7. maddesinde, komisyonun başvuru almaya başladığı tarihten önce yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak başvuru alma tarihinden itibaren altmış gün içinde, bu tarihten sonra yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak ise Resmi Gazete'de yayımlanma tarihinden itibaren altmış gün içinde komisyona başvuru yapılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu nedenle OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemlere ilişkin olarak Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan başvurucuların, komisyona başvuru usulünü düzenleyen kurallara uygun olarak kendi durumlarını değerlendirip gerek duymaları halinde komisyona başvuru yapmaları gerekmektedir."

 

AA

Etiketler: aym, ohal
Okunma Sayısı: 3494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Karahan

    5.8.2017 07:15:21

    Bir yıldır kurulmayan komisyonun son anda kurul masının amacı belliydi.Aym ve insan hakları mah.yapılan başvurunun düşürülmesi.Kurulan komisyon 7 kişiyle yüzbin kişinin davasını değerlendirecek öylemi.

  • Fatih

    5.8.2017 04:28:21

    Ne acı bir şey, “iç hukuk yolları tükenmediği için !" Madur İnsanlar bunu anlatamıyor zaten, hakkında iddia yok, deliller toplanmadı diye içerde sıkıntı çektirilen insanlar, işin acı tarafı işkence görenler var ve bu insanlar ileride pardon! denilerek çıktıkları zaman ne olacak ? Çok ağır veballerin altına giriliyor, fakat kimin umurunda!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı