"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM'den ''15 Temmuz'' açıklaması

14 Temmuz 2017, Cuma 23:06
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı adına "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle mesaj yayınlandı.

Mahkemenin internet sitesinde yer alan mesajda, demokrasi tarihinin dönüm noktalarından biri 15 Temmuz 2016'da, aziz Türk Milleti'nin, darbelere geçit vermeyeceğini ve egemenliğin kendisine ait olduğunu gösterdiği belirtildi.

15 Temmuz'un, Türkiye'nin darbeler ve darbe teşebbüsleri makus talihinin kırıldığı, anayasal demokrasinin gerektirdiği zihniyet devriminin başladığı gün olduğu vurgulanan mesajda, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı direniş, milletimizin demokrasiyi yaşatmak için canlarından vazgeçmeye hazır olduğunu, özgürlük ve demokrasinin toplumsal zeminde kazanılmış, uğruna bedeller ödenmiş ve tamamıyla hak edilmiş değerler haline geldiğini ortaya koymuştur. Bu değerleri koruyarak, tüm gerekleriyle hayata geçirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı ve temel hak ve hürriyetleri korumakla yükümlü olan Anayasa Mahkemesi, meşum darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde de açıkladığı üzere, demokratik anayasal düzene yönelik her türlü saldırının karşısındadır. Mahkememiz, darbe teşebbüsü sonrasında ortaya çıkan olağanüstü halde de demokratik hukuk devleti ile temel hak ve hürriyetleri koruma konusunda hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın anayasal sınırlar içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir."

Mesajda, insan haklarına dayanan demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni birlik ve beraberlik ruhuyla muasır medeniyet düzeyinin ötesine taşımanın herkesin ortak sorumluluğunda bulunduğuna işaret edilerek, "Devlet ve millet olarak görevimiz, demokratik hukuk devletini adalet, özgürlük ve güvenlik temelinde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün sene-i devriyesinde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz." ifadesine yer verildi.

AA

Okunma Sayısı: 3378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı