"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘AYM’nin kararı bağlayıcıdır’

15 Ocak 2018, Pazartesi 17:16
“AYM kararları bağlayıcıdır” diyen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ‘AYM kararı ve tartışmalar’ başlıklı 14 Ocak tarihli yazısında şu ifadeleri kullandı;

“Meselenin siyasi tutarlılık boyutu da var. Hak ihlallerine karşı Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapma imkânı 2010’da yapılan referandumla getirilmişti. FETÖ’nün sulandırıp kadrolaşmasına kaldıraç yaptığı Ergenekon ve Balyoz tutuklamalarında hakların iadesini sağlayan ve hükümeti büyük beladan kurtaran şey, mağdurların bireysel başvuru imkânından yararlanmaları olmuştu. Bu noktadan geriye düşmenin pek mantıklı bir yanı yok. O yüzden sadece duygularla izah edilebiliyor. Bu meselenin hukuk boyutu, uluslararası boyutu ise açık. 1) AYM kararları bağlayıcıdır. 2) Bu konu AİHM’ye gider. Oradan hak ihlali vardır kararı çıkarsa, hükümet bugünkünden daha avantajlı durumda mı olacak? Her konuya ama her konuya, “Hangi tercih Türkiye’nin lehine olur?” diye de bakmak gerekiyor.”

Etiketler: aym
Okunma Sayısı: 1267
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı