"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aytimur Ağabeyi rahmetle anıyoruz

02 Şubat 2019, Cumartesi 00:49
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebesi Ahmet Aytimur Ağabey, vefat yıl dönümü münasebetiyle yâd edildi.

Bediüzzaman’ın “İstanbul’un Hüsrev’i” diye hitap ettiği talebesi Ahmet Aytimur Ağabey, 1924 tarihinde Elazığ’da doğdu, 24 yaşına gelince hem çalışmak, hem de Kur’ânî dersler almak için İstanbul’a geldiğinde bir ömür boyu hadimi ve naşiri olacağı ‘Kur’ân-ı Hakîmin hakikî bir tefsiri ve o güneşin bir nuru ve onun bir memuru olan Risale-i Nur’ ile tanışmış, 1950 senesinde de Üstad Bediüzzaman’ı Emirdağ’ında ziyaret etmiş; çoluk çocuk, ev, evlenme, mal, mülk gibi kelimeleri lügatinden silerek ömrünü bu kudsî hizmete vakfetmişti.

Aytimur Ağabey, uzun yıllar neşriyat hizmetleriyle meşgul olan ve Risale-i Nurlar’ı matbaalarda ilk defa bastılanlar arasında yer alan,  Bediüzzaman’ın talebeleri birisi idi. 

SÜREYYA NUR İŞLER  - İSTANBUL/YENİ ASYA

Okunma Sayısı: 2031
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı