"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Badıllı Ağabey duâlarla

28 Aralık 2014, Pazar
Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, dün Şanlıurfa’da duâlarla defnedildi.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden ve ömrünü Risale-i Nur hizmetlerine vakfetmiş Abdulkadir Badıllı Ağabey (78), dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camii’nde bulunan mezarlığa defnedildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren cami avlusunu hıncahınç dolduran on binlerin iştirak ettiği cenaze namazını Şanlıurfa Büyükşehir İl Müftüsü İhsan Açık kıldırdı.

Badıllı Ağabeyin cenaze namazında Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen Nur Talebeleri ve sevenleri ile birlikte Başbakan yardımcısı Yalçın Akdogan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Bediüzzaman’ın yaşayan talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı ile birlikte çok sayıda resmî zevat hazır bulundu. 

MEHMET KUTLULAR, SAĞLIK DOLAYISIYLA KATILAMADI

Bir süredir devam eden rahatsızlığı dolayısıyla doktorlarının istirahat tavsiye ettikleri gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular ise, sağlık durumu izin vermediği için cenaze namazına iştirak edemedi. Yönetim Kurulu Başkan vekilimiz İsmail Özdemir, Yönetim kurulu Üyeleri Ali Vapurlu ve Şemsettin Çakır da cenazeye iştirak edenler arasında yer aldı.

ABDULKADİR BADILLI KİMDİR?

1936 yılında Şanlıurfa’ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha Köyünde dünya geldi. Babası Abdurrahman, annesinin adı Havva. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursî’yi birçok kez ziyaret etti ve Said Nursî kendisini talebeliğe kabul etti. Badıllı, 1953’ten bugüne kadar kendini Risale-i Nur hizmetine verdi. Abdülkadir Badıllı’ya 1994 yıIında Harran Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Kürtçe bilen Badıllı, Kürtçe ve Türkçe birçok eser kaleme aldı.

Nihat Çiçek / Şanlıurfa

Okunma Sayısı: 2447
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • suleyman alıç

    28.12.2014 13:24:06

    Rabbim Başta Peygamberimiz olmak üzere Üstadımız ve Tüm Ahirete irtihal eden Nur talebelerine ve tüm geçmişlerimize Sonsuz Rahmeti ile rahmet eylesin bizleride sıratı müstakimden ayırmasın Amin

  • ali

    28.12.2014 12:49:57

    Badıllı abini son roportajını dinleyin veya okuyun..Gerçeklerden korkmayanlara...

  • özdemiroğlu

    28.12.2014 07:11:38

    Üstadın talebelerinden biri daha kendisine kavuştu. C. Allah orada da aziz Üstada refik eylesin ve bizleri de o nezih grup içerisinde haşrolmak nasip ve müyesser eylesin.Amin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı