"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Akdağ'dan 'Cizre' açıklaması

26 Ağustos 2016, Cuma 11:30
Sağlık Bakanlığı: Patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte...

SAĞLIK BAKANI: CİZRE'DE ŞEHİTLERİMİZ VAR, 4'Ü AĞIR 70'İN ÜZERİNDE YARALI VAR 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu sabah Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Cizre'de şehit ve 4'ü ağır 70 yaralının olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyenler bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar. Ben Allah'tan rahmet diliyorum bu son saldırıda şehit olan kardeşlerimize. Yaralılarımıza, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabrı cemiller temenni ediyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum; bu hain saldırılar Türkiye'nin gelişmesini, ileriye yürümesini, muasır medeniyet seviyesi üstüne çıkma yürüyüşünü ve azmini geriletmeyecektir" dedi. 

Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şehit sayımızla ilgili ilgili şuanda size kesin bir sayı veremem; çünkü son bilgileri henüz almadım. Zaten Şırnak Valiliğimiz bu hususta açıklama yapacak. Biz böyle zamanlarda Sağlık Bakanlığı olarak yaralılara odaklanıyoruz. Birkaç dakika içerisinde çok önemli sayıda ilave UMKE ekiplerini olay mahaline sevk etmiştik, helikopter ambulanslarımız olay yerine gittiler. Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz. Ama söylediğim gibi bütün bu saldırılar Türkiye'nin kalkınma hamlesini, huzura koşmasını engelleyemeyecektir. Milletçe, birlik içerisinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Kim hangi siyasi düşünceden olursa olsun, çok küçük marjinal gruplar dışında bu saldırılara karşıt birlikte tepkimizi koyuyoruz, birlikte dayanışmamızı gösteriyoruz."

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde; "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir. Şırnak'taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur "

DHA

Okunma Sayısı: 2475
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı