"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Çelik’ten itiraf: Risale-i Nurları devletleştirdik

20 Kasım 2014, Perşembe 08:10
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamalarla Risale-i Nurların ‘devlet tekeline’ alındığını itiraf etti.

Komisyon’da ‘bandrol yasağını ve Risale-i Nurları devlet tekeline alan maddeyi’ savunan Çelik, Risale-i Nurların devlet eliyle basılamaması halinde, ebediyen basılamayacağını söyledi.

Çelik komisyonda, Telif Hakları Kanunu ve Risale-i Nur’a ilişkin sorular üzerine, eserin telif sorununa ilişkin kendilerine ‘Risale-i Nur basanların hiçbirinin basma yetkisi yoktur. Çünkü hiçbiri yasal varis değildir diye’ şikâyetlerin geldiğini belirterek, Bakanlığın şikayetleri dikkate aldığını ve esere yönelik bandrol verme işleminin durdurulduğunu söyledi. Bediüzzaman’ın yasal varislerinden Saadet Hanımın ‘Ben hiç kimseye vekâletname vermiyorum, kim ne yapıyorsa yapsın’ dediğini iddia eden Bakan Çelik, bu ifade üzerine harekete geçtiklerini belirterek, bu durumda kimsenin vekâletname alamadığını, böylece eserlerin basılamadığını söyledi.

Vekâletname yolu ile eserlerin basılamayacağını aktaran Bakan Çelik, “Bu durumda bu yol da kapandığı için eserlerin basılabilmesinin tek yolu bunun devlet eliyle basılmasına imkân sağlamak. Aksi takdirde eser ebediyen basılamayacak” diye konuştu. Çelik, Risale-i Nurları bizzat devletin basmayacağını, konuyu Diyanet İşleri Başkanlığına havale edileceğini, Diyanet’in de bir vakfa ya da başka bir yere devredeceğini aktardı. TBMM / aa

Okunma Sayısı: 3389
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet İLHAN

    20.11.2014 16:46:29

    Kemalist dindar caniler Risale-i Nurları ilkel akılla devletleştirmiş, bu defa da izni İlahi ile Zübeyri çizgideki demokrat Yeni Asya Nur Talebeleri de iktidarı muhalefetleştirecek, İnşaallah. amin amin amin

  • NECATİ

    20.11.2014 14:10:23

    sayın bakan, hangi hakla risaleleri devletletleştirmeye kalkıyorsun. bunu 27 mayıs, 71 muhturası, 12 eylül, 28 subat başarmadı sizmi başaracaksınız. akp nerden durduğunun ne yaptığının farkında olamayacak anlaşılan. Ama Risele-i Nurlar Kur'an nın malııdr. Kur'an ise Arş-ı Azama bağlıdır kıimse bu Nurları yasaklayamaz inhisar altına alamaz. yapamazsınız yapamıyacaksınız. ama bu mıllet ve vatana yazık oluryor. eger birazcık vatan ve mıllet sevgi,niz varsa vazgecınız vazgecmezsenızde beyhudedır..

  • kamil dağıstanlı

    20.11.2014 12:48:00

    Bu itiraftan da anlaşılıyor ki; nasıl dershanelerin kapatılmasıyla F.Gülen hareketinin köküne kibrit suyu döküldüyse, Risalelerin devletleştirilmesiyle, Yeni Asya Nur camiasının da defteri dürülmeye çalışılmaktadır. (Ben de onların hilelerini kendi aleyhlerine çeviririm. Târık Süresi-16) sırrınca inşaallah Cenab-ı Allah da onların hilelerini kendi aleyhlerine çevirir.

  • HÜSEYİN İLHAN

    20.11.2014 06:21:39

    Bugün bu haberle beraber olacak bir haber daha var.O da AKP yabancı bir ilaç firmasına tanıdığı imtiyazla 160 MİLYON DOLAR ekstra para kazandırmış.Eee yırtık ayakkabılı gariban RECEP AMCA nerede HARAMSARAY da oturan adaşı nerede.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı