"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Kılıç, darbe için "tiyatro" yorumu yapanlara seslendi

25 Temmuz 2016, Pazartesi 18:24
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu insanlar vatandaşın üzerine tankları sürdü, ellerinde silahla vatandaşın karşısına çıktılar. Bu yaşananlara tiyatro diyenler, kendileri tiyatro oynuyorlardır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, özel bir kanalda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Fetullah Gülen'e ait kapatılan öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin endişe etmemesi gerektiğini belirten Kılıç, 17- 25 Aralık olayları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Gülen'e ait olan pek çok yurdun boşaldığını söyledi. Kılıç, "Şu anda toplamda 523 bin kapasitemiz var. Bu sayı 550 bine çıkacak. Çalışmalarımızla bu örgütün yurtlarında ciddi manada azalmalar görülmüştü zaten" dedi.

FETÖ'nün yurtlarının bir kısmının Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK), bir kısmının da Hazine'ye devredileceğini aktaran Kılıç, KYK standartlarında bu yurtlar arasında kullanılabilecek olanları da kullanacaklarını söyledi.

DARBE İMKANI BUNDAN SONRA YOK

Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı içerisinde de sürecin yargı süreciyle işleyeceğini aktardı. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe imkanı bundan sonra yok. Böyle bir şans yok. Bu terör örgütlerine destek verenler bu şanslarını kullanmıştır. Yargı görevinin başındadır. Yargıya bizim de bildireceklerimiz olacaktır. Son 2 yıl kendi bakanlığımızla ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Geçmişte bu örgüte hizmet edenleri devletten çıkarmak üzere çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Keyfi şekilde değil, devletin ciddiyeti içerisinde. Elimizdeki kanıtları da bu yönde kullanacağız."

HİÇBİR ORGANİZASYON VE GÜVENLİK SIKINTIMIZ YOK

Türkiye'de pek çok yabancı katılımcının da eşliğinde gerçekleştirilen spor müsabakalarında hiçbir güvenlik organizasyon ve güvenlik sıkıntısının olmadığının altını çizen Kılıç, "28. Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışının startını verdik. Hiçbir sıkıntı oldu mu? Dün 655. Kırkpınar güreşleri Edirne'de yapıldı. Buralara bir sürü yurt dışından gelen misafirlerimiz oldu. Hiçbir organizasyon ve güvenlik sıkıntımız yok. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa'da yapıldığında orada da OHAL vardı" dedi.

105 SPORCU RİO'YA GİDECEK

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na 110 sporcunun katılım hakkı elde ettiğini ancak 105 sporcunun katılım şartları gereği Rio'ya gidebileceğini dile getiren Kılıç, bu sporcuların şu anda kampta olduğunu bildirdi. Kılıç, "Sporcularımız Rio'ya gidecek. İnşallah beklediğimiz madalyalar var onları alacaklar. Hazırlıkları devam ediyor. İnşallah hiçbir sıkıntı olmayacak" dedi. 

Okunma Sayısı: 1877
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı