"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Soylu'dan önemli açıklama: Görevlerine iade edilecekler

20 Ağustos 2016, Cumartesi 14:09
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 84 bin kamu personelinin açığa alındığını, 8 bin civarında personelin de memuriyetten çıkartıldığını belirterek, "FETÖ ile irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler." dedi.

İnceleme ve soruşturmalar doğrultusunda açığa alınan kamu personeli ile ilgili bilgi veren Soylu, "Kamuda çalışan, çeşitli görevler yapan yaklaşık 84 bin kamu personeli açığa alındı bu soruşturmalar çerçevesinde. Kanun Hükmünde Kararname'nin ortaya koyduğu talimatlar, düzenlemeler doğrultusunda 8 bin civarında da memuriyetten çıkarma söz konusu. Buradaki usul açık." diye konuştu.

Soylu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca açığa alma işlemi yapıldığına işaret ederek, örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelinin devlet memuriyetinden de çıkarılacağını söyledi.

Bu konuda çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Soylu, "Arkadaşlarımız hem titiz bir çalışma yapıyor, hem derinlemesine bir araştırma yapıyor, hem dinleyebildikleri kadar insanı dinliyor hem de kendini ifade etmek isteyen insanları da dinliyorlar." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler. Şu anda iade ettiklerimiz var zaten. Kendi bakanlığımızda iade ettiklerimiz var. Her açığa alınan ve kendi üzerinde böyle bir değerlendirme yapılan kişilerin kamu ile ilişkisi kesilecek değildir. Biz, bu ülkeye, bu devlete ihanet edenlerin peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz. Adaletten ayrılmayacağız ama milletimize olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin özgürlüğüne kast etmeye çalışanlarla iş birliği yapanları, kamuda bunların bayraklarını sallayanları bizden kimse kamuda bırakmasını beklemesin. Bunlarla irtibatı olmayanların da ayrılması da bizim hem vicdan hem devlet sorumluluğumuz hem de millet sorumluluğumuz anlayışındadır. Burada çok netiz. Gece sabahlara kadar süren çalışmalarımız oluyor."

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Sekmen ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etti. Soylu, ziyaret öncesi de belediyenin şeref defterini imzaladı.

AA

Okunma Sayısı: 13541
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sadullah

    21.8.2016 10:28:10

    Örgütle irtibatlı dendiği zaman Türkiye nin yarısından fazlasını fetöcü yaparsınız. Böyle muğlak kavramlar yerine net ifadeler kullanılmalı. Bir çok insan bir şekilde irtibatı olmuştur. Çoğu Allah rızası adına.

  • Mehmet fatih

    21.8.2016 00:09:04

    Sorum şu cevap verin: Yasal olan bir sendikaya üye olmak suç mu? MEB kontrollü okula çocuk yollamak suç mu? Yasal bir bankaya para yatırmak suç mu? Eğer cevaplar hayırsa açığa alınanlara yazık değil mi? Sanki İslamiyet 17 - 25 aralıkta geldi de önceki günahlar af oldu. Sonrakiler günah sayılıyor. Yok öyle şey. Suç olmayan şeyleri suç sayıp insanları atarsanız yarın çok büyük tazminatlar ödersiniz.

  • Hakkı durmaz

    21.8.2016 00:02:25

    Sayın Süleyman Soylu bu düşüncelerinizi alt tabakalara da iletmeniz iyi olur. Çünkü yukarıdaki vuru aşağıdaki öldür anlıyor. Cadı avı sürek avı gırla gidiyor. Lütfen valilere, milli eğitim müdürlerine, sendika başkanlarına , müfettişlere de bu düşüncelerinizi iletiniz. Bir sürü masum topun ağzında. Sendikaya üye oldu diye bir insan işten atılır mı.? İnsaf.....

  • Ak partili

    20.8.2016 23:55:09

    Fetöden nefret ediyorum. Ama bu açığa alınan öğretmen ve memur kesiminin yüzde 90 ı suçsuz. İbadet tabakasının. Allah rızası ararken kaldırılmıştır. Bence hemen hemen hepsi pişman. Sayın Devlet büyükleri bunu görmeli insanların rızklarıyla oynamamalıdır. Affetmek erdemdir.

  • Mağdur

    20.8.2016 20:12:14

    Niye kimse sesimizi duymuyor asıl kandırılan dini duygu ve düşünceleri suistimal edilen iyi niyetinden dolayı bu yapının içinde olanlar fiili bir suça karışmayanlar ne olacak hani suç da cezada şahsiydi bizim pişmanlığımız neden kabul edilmiyor

  • erdal

    20.8.2016 19:31:56

    Allaha dua edip ondan merhamet dileyelim.Bütün kapıları açacak O.Kulları değil

  • Vildan

    20.8.2016 19:17:46

    Ben koyu bir akp taraftarıyım başa geldiginden beri destekliyorum lakin suçu gunahı olmadan bir sürü insanı işten attılar banka okul veya sendika ile bağlantılı olmak o kişileri örgütle bağlantılı yapmaz ama şuanda görülüyor ki nice masum insanlar vatan haini diye işten atılıyor buna bir an evvel son verilmesi gerekiyor.

  • Burhan

    20.8.2016 18:15:01

    Keşke bütün Ak partililer Sayın Süleyman Soylu gibi olsa. Şu an zulüm değil merhamet dönemidir. Kıyım değil kardeşlik dönemidir.Bu kadar insanı atarsanız toplumsal travma oluşur. 80 bin kişinin belki 8 bini örgütle irtibatlıdır. Çocuğu okulda diye sendika üyesi diye birini atamazsınız.

  • Salih

    20.8.2016 18:09:12

    Binlerce insan perişan. Kararı kim verecek belli değil. Savunma alınmıyor kimseden. Bir ak partili olarak üzülüyorum bu durumdan. Açığa alınanların belkide tamamına yakını örgütten nefret eder hale gelmiş zaten. Tövbe kapısı ölene kadar kapanmıyor. İnsanlar üzgün. Milat 15 Temmuz olmalıdır. Örgütün gerçek yüzü o zaman tam manasıyla görüldü. Pişman olan affedilmelidir. Süleyman soylu gibi ince ruhlu vicdanlı Ak partililer işe el koymalıdır. Bize bu yakışır.

  • Mustafa

    20.8.2016 17:36:29

    Bakanımız yüreklere su sermiş. Ancak kriter belirtmeniz. Sendika üyeliği veya okulda çocuğu olması veya bankada para olması örgüt üyeliği için yeterli mi? Yoksa bunların haricinde örgütsel faaliyet mi aranacak? Bu konuda da açıklık getirirse bir çok kişi rahatlayacak. Yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu. Ak Parti kendine yakışanı yapmalı. Merhamet dinimizin gereğidir. İnsanlar perişan vaziyetteler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı