"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Tüfenkci'den ''Habur'' açıklaması

28 Eylül 2017, Perşembe 18:25
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Habur Sınır Kapısı'ndaki son gelişmelerin sorulması üzerine BakanTüfenkci, "Son durum bugün aldığım bilgiye göre, sabah 08.00'den saat 02.00'ye kadar normalde 425 büyük araç, 137 küçük araç, 334 büyük araç ve 116 küçük araç çıkış yapmış. Esasında baktığımızda önceki günlere nazaran bir miktar giriş ve çıkışlarda düşme olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu konuyla ilgili düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmıştım. Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir. Bu seçenekler bizim masanın üzerinde." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, "Alternatif kapı olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii ki daha önce de paylaştığımız gibi hükümetimiz özellikle bölgede ticaret yapan, ihracat yapan yatırımcımızı, üreticimizi hiçbir zaman mağdur etmedi. Türkiye olarak biz bu gibi konulara esasında hazırlıklı hale geldik ve dolayısıyla alternatif güzergahları da bakanlıklar koordinasyonunda çalışıyoruz. Birkaç alternatifimiz de belirlendi acil olarak ama orta vadeli de alternatiflerimiz var, yeni kapı açılması da dahil bu konuları çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim tüccarımız sanayicimiz rahat olsun, üretimlerine, ticaretlerine devam etsin ve baktığımız zaman bizim merkezi Irak'a ihracatımız Kuzey Irak'a olan ihracatımızdan çok çok daha fazla. Dolayısıyla biz bölgedeki sanayicilerimizi ve tüccarlarımızı mağdur etmeyiz."

AA

Etiketler: bülent tüfenkci, habur
Okunma Sayısı: 1822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kamuran

    29.9.2017 02:21:59

    Mağdur edilmedik kim kaldı memlekette.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı