"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yılmaz, YGS'ye geç kalan öğrencilerle ilgili konuştu

14 Mart 2017, Salı 15:43
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AKP il teşkilatının ardından Valiliği ziyaret etti.

Burada, geçen pazar günü yapılan YGS'de öğrencilerin yaşadığı '09.45' mağduriyeti ile ilgili sorulan Yılmaz, şunları söyledi:

"Vatandaşımızın gördüklerini biz de görüyoruz. ÖSYM Başkanı'mızı da aradım. ÖSYM Başkanı'mızın söylemiş olduğu şu; Sınava girerken sınav giriş kimlik belgesi veriyoruz. Bu sınav giriş belgesini kişiler internet üzerinden alıyor. İnternet üzerinde bu kimlik belgesi verilmeden önce mutlaka orada uyarı olduğunu, '15 dakika önce orada olmayı taahhüt ediyorum, orada mutlaka olacağım' diyerek tıklayacağı buton var. O butona bastıktan sonra kimlik kartı alınıyor. Dolayısıyla 'okudum, anladım, bastım, evet' diye, vatandaşları bilinçlendirme, ancak buna 'evet' derseniz size kimlik veriliyor. Böyle bir durum var. Hiçbir şey yokmuş da 'gelenler 15 dakika kala alınmadı, benim haberim yoktu' gibi bir yaklaşım doğru değildir. Böyle bir şey olmuş, kişiler hata yapmış, hataların da bedeli biraz ağır olmuş. Ne yapmak lazım, bir daha ki yıllarda mutlaka 15 dakika önce değil, yarım saat önce orada olmak lazım. Genel kural şu; 8'de gel, 'Gelemiyorum'. O halde '8'de gelemiyorsan 7'de gel' derler. Dolayısıyla biraz daha erken inşallah. Rahatsız edici bir görüntü var. Ancak bu görüntü gelecek yıllar için bu süreye çok daha uymayı zorunlu hale getirecektir."

Hollanda ve Almanya ile yaşanan gerginlikleri de değerlendirdi

Hollanda ve Almanya ile yaşanan gerginlikleri de değerlendiren Yılmaz, meselenin Avrupa'nın iç sorunu olduğunu Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti. Avrupa'da ırkçılığın yükseldiğini söyleyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu ırkçılığı engellemek için, doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için Avrupa'daki ülkelerin, Almanya olsun, Hollanda olsun, Belçika olsun, Fransa olsun. Çok gerekli tedbirleri alması lazım. Irkçılıkla yaklaşırsanız cumartesi günü Hollanda'da gördüğümüz olay oldu. Wilders iktidar olmasın diye bir gayret var. Ama bilin ki Wilders iktidardaydı. Dolayısıyla iktidarda aşırı ırkçılar olduğunda ne oluyor, uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor, Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş itibari varsa o itibarini yerlerde süründürüyor. Bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı değerini artırdığı söylenemez. Bundan bize de düşen bir pay var. Cenabı Allah'a hamd olsun, Türkiye hiçbir zaman ırkçı, ayrımcı politika gütmemiştir. 80 milyonu kucaklamış. Türkiye'de şu an 3 milyon üzerinde göçmen, sığınmacı var. Böyle ırkçılıklar devam ederse Avrupa'nın zevali yakındır."

DHA

Okunma Sayısı: 3523
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İmdat

    14.3.2017 17:01:47

    Bakan'dan şunu beklerdik: böyle bir kural ilk defa uygulandı. Bir defaya mahsus mağdur öğrencileri bir hafta sonra sınava alalım denilebilir. Çok da zor değil...

  • Toygar

    14.3.2017 17:01:17

    1 dakika meselesine bulunan çözüm için teşekkürler bakanım!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı