"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilmez

24 Kasım 2014, Pazartesi
Herkes kendisini hakikatin sahibi gördüğünde yeryüzünde barışı egemen kılmak mümkün olmaz” diyerek herkesin kendisini hakikatin yolunda bir yolcu olarak görmesi gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bediüzzaman’dan örnek vererek “Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilmez” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bugün İslâm coğrafyasında Allah-ü Ekber diyerek insan öldürüyorlar. Çünkü herkes kendisini, hakikatin sahibi görüyor.” diye konuştu. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) yeni dönem açılışı törenine katıldı. Görmez, açılışta ‘İlâhî Hakikatin Bilgisi ve Bilgi Ahlâkı’ başlıklı bir konferans verdi. Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile başlayan programda TD KAGEM Müdiresi Hicret Toprak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye Başkan Mehmet Görmez çıktı. Prof. Görmez ilim, hikmet ve marifetten söz ederek bu kavramların farklı disiplinler yerine ortak ele alınması gerektiği üzerinde durdu. Her Müslümanın üç kitabı okumakla yükümlü olduğunu kaydeden Görmez, “Birincisi ‘küçük kâinat’ dediğimiz insan, ikincisi büyük kâinat kitabı, üçüncüsü belki de en büyük kitap; Kur’ân-ı Azim-u Şan’dır. Bu üç kitabı birlikte okumadığımız zaman ayırmış oluruz ve hakikate vasıl olmak mümkün olmaz” dedi.  

Bediüzzaman Said Nursî’den örnek verdi

Bilginin İslâm medeniyetinde ‘dini olan’ ve ‘dini olmayan’ diye ikiye ayrılmasının çok ciddî bir kırılmaya sebep olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslâm’da ilmin zıddının cehalet olmadığını vurguladı. ‘Bilgi, güçtür’ sözünden de söz eden Görmez, böyle bir anlayıştan otokratik bir siyaset anlayışının çıkabileceğini ifade etti “Bugün İslâm coğrafyasında Allah-ü Ekber diyerek insan öldürüyorlar. Çünkü herkes kendisini hakikatin sahibi görüyor. Herkes kendisini hakikatin sahibi gördüğünde yeryüzünde barışı egemen kılmak mümkün olmaz” diyerek herkesin kendisini hakikatin yolunda bir yolcu olarak görmesi gerektiğini vurguladı. Görmez, Said Nursî Hazretleri’nden örnek vererek “Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilmez” dedi. Ankara / cihan

Okunma Sayısı: 4011
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı