"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakın, Hulusi Akar'a o odül niçin verilmiş?

01 Şubat 2015, Pazar 11:19
Hulusi Akar'a "(...) Suriye konusunda sergilediği tutum, Türk ve Amerikan özel kuvvetleri arasında daha geniş bir işbirliği geliştirilmesine katkı sunduğu için verildiği" belirtilmiş...

"Hulusi Akar meselesi"ni yazan Hürriyet'ten Tolga Tanış, Hürriyet'teki yazısında Akar'a verilen ödülün sebebini okuyucularıyla paylaştı.

Yazının ilgili bölümü şöyle: 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın bu hafta Amerikalı mevkidaşı Orgeneral Ray Odierno'nun davetlisi olarak Washington'a gelip 2003'te Türk askerlerinin başına Kuzey Irak'ta çuval geçirilmesinin sorumlusu olduğu iddia edilen Odierno tarafından bir liyakat nişanıyla ödüllendirilmesi ağır biçimde eleştirildi. Hikâyenin perde arkasını aktarmaya çalışacağım. (...)

Ancak çuvaldan ziyade bu ziyaretin benim için daha önemli başka bir boyutu vardı. Nitekim ödül töreninin ardından geçtiği Pentagon'da, Amerikan Genelkurmay 2. Başkanı'na yaptığı ziyaret sonrası Hulusi Akar'ı görüp kendisiyle ayak üstü konuşma imkânı bulduğumda da bunu sormak istemiştim. Çok nazik sözler etti. Fakat görüşme konusundaki ısrarlarıma rağmen programının yoğunluğunu gerekçe gösterip konuşamayacağını söyledi. Peki ne mi sorardım? Akar için yapılan seremonide ödülün Akar'a 'Türk Kara Kuvvetleri'nin başarılı bir şekilde yeniden yapılandırmasını sağladığı, Türk ve Amerikan kuvvetleri arasında bir koordinasyon oluşturduğu, Suriye konusunda sergilediği tutum, Türk ve Amerikan özel kuvvetleri arasında daha geniş bir işbirliği geliştirilmesine katkı sunduğu için verildiği' belirtildi. Ben de geleceğe ışık tutacağını düşündüğüm şu soruyu sorardım:

* Türkiye ve ABD'nin Suriye konusunda derin bir ayrılık yaşadığı dönemde size ödül verilmesine neden olan Suriye konusundaki düşünceleriniz nelerdir?

Okunma Sayısı: 2184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı