"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balıkçılar yunusları silahla vurup öldürdü

26 Nisan 2017, Çarşamba 11:13
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir vatandaşın tanıklığı üzerine, avladıkları balıklarla beslenen yunusları silahla vurup öldüren balıkçılar hakkında soruşturma başlatıldı.

Kuş türleriyle ilgili çalışmalar yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, kuş cenneti Filyos'ta kuş fotoğrafı çekerken sahilden gelen silah seslerini duydu. Prof. Dr. Sözen ve arkadaşları sahile gittiklerinde silahla vurulmuş altı yunusla karşılaştı.

Ölü yunusları ve yunusları vurduğu ileri sürülen balıkçıları da ellerinde silahla fotoğraflayan Sözen, fotoğrafları Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim ederek ihbarda bulundu.

Fotoğrafları inceleyen Orman ve Su İşleri Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yetkililer, yapılacak incelemenin ardından yunusları vuran kişiler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

'BALIKÇILAR BUNLARI PEK SEVMEZ'

Yunusların beslendiği balıkların peşinden bu dönemlerde sahile geldiklerini belirterek olay anını şöyle aktardı: "Bunlar balıklarla beslendikleri için balıkçıların attıkları ağlardaki balıkları da alıyorlar. Bu yüzden balıkçılar bunları pek sevmezler. Filyos'ta kuş fotoğrafları çekerken denizden silah sesleri geliyordu. Daha sonrasında bazı balıkçıların teknelerden silahlarla indiklerini gördük. O sırada sahile vurmuş, silahla vurularak ölmüş yunuslar tespit ettik."

‘YUNUSLARLA BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALIYIZ'

Yunusların koruma altında ve avlanmalarının yasak olduğunu hatırlatan Prof. Sözen, yunuslarla mücadele edilmek isteniyorsa bunun yolunun ‘öldürmek' olmadığını ifade etti:

"Muhtemelen ağlara da zarar verdikleri için balıkçılar kızgınlıkla bunları öldürmeyi tercih ediyor. Bunların öldürülmesi yasak. Bu yunusların kıyıya gelme dönemleri sadece bu dönem. Birkaç hafta sürer. Denizi onlarla paylaşıp, onlarla barış içinde geçirmenin yollarını planlarını bulmak zorundayız. Onları öldürmekle mücadele etmek mümkün değil. Onların evine girip, önlerinden balığını alıp onları öldürmek çok insani bir yaklaşım değil."

DHA

Etiketler: zonguldak, yunus, balık, silah
Okunma Sayısı: 2184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Burhan

    27.4.2017 10:26:29

    Hem onların yaşam alanlarını taciz edelim,hemde öldürelim.

  • TCKergin

    26.4.2017 16:24:42

    Prof. Mustafa Sözen'e katılıyor, ona şükranlarımı sunuyor ve bu konuda daha aktif olmasını diliyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı