"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Balyoz'daki sahte deliller hakkında soruşturma başlatıldı

13 Mayıs 2015, Çarşamba 15:55
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "Balyoz Davası" ndaki sahte delillerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

"Balyoz Planı" davasında önce verilen mahkumiyet kararları iptal edilmiş ardından da tutuklu tüm sanıklar serbest bırakılmıştı. Mahkemenin gerekçeli kararında, mahkûmiyete yetecek kesin delil bulunmadığı belirtilmiş ve şu ifadelere yer verilmilşti;

"Delillerin değerlendirilmesi sonucu sanıkların yüklenen suçları işledikleri yönünde mahkûmiyetlerine yetecek, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı düşünülmüş, sanıklar hakkında verilen mahkûmiyet hükümlerinin iptali ile yüklenen suçları işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatleri yönünde hüküm kurulması uygun görülmüştür."

“CD’ler sahte”

Gerekçeli kararda ayrıca, davanın temelini oluşturan CD'lerin de sahte olduğuna vurgu yapıldı; "Yargılamanın yenilenmesi aşamasında elde edilen deliller doğrultusunda gazeteci tarafından teslim edilen 11 ve 17 no'lu CD'lerin sahte olarak oluşturulduğu kesin olarak tespit edilmiş, mahkûmiyet hükmüne esas alınan diğer tüm dijital delillerin de sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştur" denildi.

Savcı; Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun, İbrahim Fırtına, Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 236 sanığın tamamı için beraat istemiş, mahkeme de beraat kararı vermişti.

Ayrıca mahkûmiyet kararı bozulan 63 kişinin ise yeniden yargılandığı "Balyoz Planı'' davasında, tüm sanıkların beraatine karar verilmişti.

Okunma Sayısı: 1302
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı