"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balyoz, siyasi bir kavganın sembolü haline geldi

06 Mart 2015, Cuma 12:09
Vatan yazarı Sanem Altan, "Balyoz ve soğukkanlılık" başlıklı bugünkü yazısında Balyoz Darbe Planı ve Mehmet Baransu'nun tutuklanmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Makalesinde "Balyoz, siyasi bir kavganın “sembolü” haline geldi" ifadlerine yer veren Altan'ın yazısındaki ilgili bölümler şöyle:

Balyoz davası ve sonrasında yaşananların siyasi bir kavgaya alet edildiğine dikkat çeken Vatan gazetesi yazarı Sanem Altan, "Bu kavganın ilk kurbanları, bu davanın mağdurları, hukuk safhasında haksızlığa uğrayanları oluyor" dedi.

Samimi ve dürüst olmak zaman zaman zor sizin için ama neden orduya gerçekleri açıklaması için sorular sormuyoruz, sormuyorsunuz...

Neden, sorunun bir numaralı muhatabı durumundaki ordudan gerçekleri açıklamasını istemiyoruz da belgeleri ortaya çıkaran muhabiri tutukluyoruz?

Neden Mehmet Baransu hapiste?

Belgeler gerçekse de, sahteyse de, Baransu’nun haberi ordu içindeki bir zaafı ortaya çıkarmış oluyor.

Bunun için Türkiye bu muhabire bir teşekkür borçlu değil mi?

***

Neden bunu soğukkanlılıkla konuşamıyoruz? Neden gazetecileri tutuklamayı, gerçekleri ortaya çıkarmaya yeğliyoruz.

Çünkü Balyoz, siyasi bir kavganın ve kamplaşmanın “sembolü” haline geldi.

Siyasi iktidar ile ulusalcılar, birlikte bazı suçları saklayabilmek için bir cephe oluşturuyorlar ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını engellemek için gazetecileri tutuklayarak bir korku atmosferi yaratmak istiyorlar.

***

Bu kavganın ilk kurbanları, bu davanın mağdurları, hukuk safhasında haksızlığa uğrayanları oluyor. Çünkü Balyoz üzerinden süren siyasi kavga, onların durumunu tartışmayı hep geri plana itiyor.

***

Balyoz konuşmaları orada duruyor.

O konuşmadaki sözler çok açık.

Belgeler arasında sahte olanlar olsa da çok açık... Sosyal medyada izlediğim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bile “dinlediğimde şoka uğradım” dediği konuşmalar bunlar.

O konuşmaları, belgeleri, belgelerin hangisinin gerçek, hangisinin sahte olduğunu, sahte olduğu söylenen belgeleri kimin hazırladığını,ordunun neden bir türlü ortaya çıkaramadığını tartışarak başlayalım Balyoz tartışmasına, bunu tartışmak istiyorsak.

Belgeleri ortaya çıkaran Baransu’yu tutuklamaktan daha mantıklı ve daha adaletli bir yöntem olmaz mı bu?

Ne diyorsunuz?

Madem adalet lazım, hadi o zaman...

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1372
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı