"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı Birgili'nin cezası belli oldu

24 Mayıs 2017, Çarşamba 18:26
Sakarya'da, Gülen Hareketi soruşturması kapsamında tutuklanan Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklu yargılanan Erhan Birgili, bugünkü karar duruşmasında son savunmasını yaptı.

TMSF'nin Bank Asya'ya el koyduğu 3 Şubat 2015'e kadar bu bankadaki görevine devam ettiğini söyleyen Erhan Birgili, "Akademi camiasında bu kurumlarda çalışmak prestij kaynağıdır. Birçok bankada akademisyen çalışıyor. Bankacılık mevzuatı çerçevesinde çalıştım" dedi.

Birgili, KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne ve birçok derneğe bağış yardımında bulunmasıyla ilgili olarak ise yardımsever birisi olması sebebiyle bu kuruluşlara yardım ettiğini söyledi. Erhan Birgili, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, 'anayasayı ihlal' suçundan ise beraat etti.

DHA

Etiketler: sakarya, bank asya
Okunma Sayısı: 3460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    25.5.2017 11:07:18

    Yardım etmek ne zaman suça girdi merak ediyorum yoksa suç bulmadıkları için sadece silahlı terör örgütüne üye deyip atın içeri deniliyor :)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı