"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bank Asya'ya el koymak akıl kârı değil

30 Mayıs 2015, Cumartesi 09:07
Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, Bank Asya’ya el koyma operasyonunun hukuksuz olduğunu söyledi.

3 Şubat 2015’ten bu yana banka yönetiminin TMSF’de olduğuna dikkat çeken Cansızlar, “Banka, ilk üç ayda kâra geçmişti. Eğer eski yönetim tarafından malî zaaf olmuş olsaydı, o zaman 3 Şubat’ta 18. madde değil, doğrudan 71. madde uygulanırdı. Uygulanmadığına göre o gün bankanın malî durumu sağlıklıydı.” dedi.

EL KOYMA AKIL KÂRI DEĞİL

Bank Asya’nın maruz kaldığı hukuksuzluğun Türkiye’nin borçlanma maliyetini artıracağını söyleyen Eski SPK Başkanı Cansızlar, “Yabancı yatırımcılar açısından el koyma oldukça önemli bir hadise. Yurtdışındaki yabancı yatırımcı, daha önce yıpratma kampanyaları esnasında çekingendi. Yatırım yapmak isteyeceği zaman, Türkiye’ye sermayesini getirdiğinde neticede mal varlığının eksileceğini düşünebilir. Dolayısıyla getireceği kârı yüksek tutacak hem de vadeyi uzun tutacaktır. Türkiye’nin 220 milyar dolar dış finansmana ihtiyacı var. 400 milyar dolar uluslararası net pozisyon açığı olan, 400 milyar dolar dış borcu olan bir ülkeyiz. Böyle bir ortamda uluslararası yatırımcıya rahatsızlık vermek bana göre akıl kârı değil.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2368
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı