"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bank Asya yöneticisine tahliye

25 Mayıs 2017, Perşembe 20:00
Sakarya’da, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili, ‘silâhlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dâvâda ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘silâhlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklu yargılanan Erhan Birgili, bugünkü karar duruşmasında son savunmasını yaptı. Mahkeme heyeti, sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adlî kontrol şartı ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

TMSF’nin Bank Asya’ya el koyduğu 3 Şubat 2015’e kadar bu bankadaki görevine devam ettiğini söyleyen Erhan Birgili, “Akademi camiasında bu kurumlarda çalışmak prestij kaynağıdır. Birçok bankada akademisyen çalışıyor. Bankacılık mevzuatı çerçevesinde çalıştım” dedi. Birgili, KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’ne ve birçok derneğe bağış yardımında bulunmasıyla ilgili olarak ise yardımsever birisi olması sebebiyle bu kuruluşlara yardım ettiğini söyledi. Erhan Birgili, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, ‘anayasayı ihlâl’ suçundan ise beraat etti. 

DHA

Etiketler: bank asya
Okunma Sayısı: 4565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı