"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barbarlığa ortak tepki

15 Eylül 2017, Cuma
HDP’li Aysel Tuğluk’un, annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıya toplumun birçok kesiminden tepki yağdı. Yapılan muamele barbarlık olarak değerlendirilirken sorumluların cezalandırılması istendi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un, annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine katılanlara saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Tuğluk’un cenazesi mezardan çıkarıldı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk, Ankara’da vefat etti. Hatun Tuğluk’un cenazesi Batıkent’te bir cemevine getirildi. Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti. Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerek cenazeye katılanlara saldırdı. Duvar’ın aktardığına göre, çok sayıda çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından polisler mezarlık kapısında barikat oluşturdu. Mezarlık etrafının açık olması nedeniyle başka yönlerden de saldırı yaşandı. Mezardan çıkarılan Hatun Tuğluk’un cenazesi Tunceli’ye götürülerek defnedildi. 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnsanlığımızı kaybediyoruz 

Yaşanan olaya toplumun her kesiminden tepki yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin tutuklu eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un Ankara İncek’teki cenaze töreninde yapılan saldırı sonucu defnedildiği mezardan çıkarılmasıyla sonuçlanan olay için “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” dedi.

Bozdağ: Hesabını adlî yargı önünde verecekler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “20-25 kişilik bir grup bu çirkinliği yapmıştır. Ancak bu 20-25 kişiyi savunmak için söylemiyorum, cenazeyi gömüldüğü yerden bunlar çıkarmamıştır. Böyle bir yanlış anlama olmaması için söylüyorum, ailenin kararıdır. Cenaze ailenin istediği şekilde defnedilecektir. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı, hesabını adli yargı önünde verecekler” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Gözaltı işlemleri başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli’de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili “Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adlî tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var” dedi.

Düşmanlık ektiğinizde barbarlık biçersiniz 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un Ankara’daki cenaze törenine yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, HDP’den açıklama yapıldı. Açıklamada, “Düşmanlık ektiğinizde barbarlık biçersiniz. İşte bu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır” denildi.

Kâbus gibi

Sibel Eraslan sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı; “Hatun Tuğluk’un defninde yaşananlar tüyler ürpertici. Kâbus gibi. Sorumlular cezalansın. Allah rahmet eylesin Ailesine sabrı cemil dilerim.” 

Kuldan utanın, Allah’tan korkun 

Hukukçu, aktivist ve Mavi Marmara dâvâlarından tanıdığımız Gülden Sönmez  ise “Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırıp, gömülmesine izin vermemek, mezardan çıkarmak. İnsanlığımızdan utandık. Kuldan utanın. Allah’tan Korkun” şeklinde bir mesaj attı. 

Okunma Sayısı: 2950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı