"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barış devam etsin

05 Ağustos 2015, Çarşamba
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden Bursa sivil toplum kuruluşları, terör saldırılarının ardından başlayan sürecin Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek Barış Dili’nin yeniden hakim olması gerektiğini belirtti.

Bursa Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Seviş, “Şuan ülkemizin içinde olduğu silahlı olaylar bizleri ve ülkemizi tedirgin etmekte. Bu çatışma sürecinin bir an önce sonlandırılmasını, akan kanların durmasını istiyoruz” dedi. Seviş,  yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Çankaya Köşkü’nde doğu ve güneydoğudaki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiğini hatırlattı. 2013’te başlayan çözüm ve barış sürecinde herkesin memnun olduğunu, bu dönemin Güneydoğu halkına ve bu bölgedeki illerin ekonomilerine büyük katkılar sağladığını belirten Seviş, “Böyle bir dönem herkesime büyük katkılar sağlarken, geriye dönüşler oldu. Şuan ülkemizin içinde olduğu silahlı olaylar bizleri ve ülkemizi tedirgin etmekte. Bu çatışma sürecinin bir an önce sonlandırılmasını, akan kanların durmasını istiyoruz” diye konuştu.

ANALAR AĞLAMASIN

Seviş, artık annelerin ağlamasını istemediklerini, akan gözyaşlarının durmasını dilediklerini belirterek, “Çözüm ve barış sürecinin tekrar kaldığı yerden devam etmesini acil olarak istiyoruz. Ülkemizin ve halkımızın refahı ve mutluluğu için, aynı zamanda dış ülkelerdeki Türkiye’nin vizyonun gelişmesi için bu barış sürecinin kaldığı yerden devam etmesi gerekli. Bunun için tarafların çaba sarf etmesini istiyoruz. Biz bu barışın sağlanması için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET DERHAL KURULMALI

Bursa Bitlis İl ve İlçeleri Derneği Başkanı Zülküf Sönmez de son dönemde yaşanan olaylardan son derece rahatsız olduklarını bildirdi. Son dönemde yapılan operasyonların durdurulması ve çözüm sürecinin tekrar acil olarak başlamasını dilediklerini vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti: “Bizler gelen cenazelerin her birini, empati yaparak evladımız yerine koyuyoruz ve her gelen acı haberde bir kez daha yıkılıyoruz. Hükümetin derhal kurulmasını talep ediyoruz. Seçilen bütün milletvekillerinin ülkem adına ve gelecek adına hepsinin bir araya gelip uzlaşarak barış dilini haykırmalarını diliyoruz. Bizler Türk toplumu olarak Türkiye Cumhuriyeti insanları ve vatandaşları olarak cennette yaşamaya layık bir toplumuz. Cehennemde yaşamak istemiyoruz.”    

BARIŞ DİLİ HAYKIRILMALI

Bursa Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Erhan Öztürk ise Doğu ve Güney Doğu’da yaşanan olaylarda bölge halkı ve Türkiye halklarının hep birlikte zarar gördüğünü ve görmeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye’de artık barış dilinin haykırılması ve bu ateşkesin sağlanması için gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Bizler de dernek olarak bu barışın sağlanması için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Geçen 3 yıl içerisinde yaşanan ateşkes sürecinde bölgemizde ekonomi anlamında canlanma varken, göç olayları çok az yaşanırken, şimdi tekrar bölgede ekonomi çöktü, insanlar göç etmeye hazırlanıyor. Bu insanların mağdur olmaması için, Türk annelerin ve Kürt annelerin ağlamaması için derhal ateşkes sağlanmalı. Barış sadece çocuklarımızın ismi olmamalı” yorumunda bulundu.

Okunma Sayısı: 2532
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı