"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Barışa Bak Platformu' üyeleri mecliste

03 Aralık 2014, Çarşamba 13:44
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Müzakereler çerçevesinde, silahlı unsurlar sınır ötesine çekilecekti, çekilmediler. Biz çatışma çözümü ve silahsızlanma noktasında üzerimize düşen her şeyi fazlasıyla devlet olarak yerine getiriyoruz. Birilerinin sürekli olarak devlete bazı ödevler ve görevler yüklemesi değil, öncelikle sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor" dedi.

Ünal, Meclis'te, Barışa Bak Platformu üyelerini kabul etti.

Platform Sözcüsü Cengiz Algan, yaptığı konuşmada, 70 imzacıyla yola çıktıklarının ve temel amaçlarının çözüm sürecine sivil toplum desteği vermek olduğunu söyledi.

Platforma, gazeteci ve yazarlar ağırlıklı olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden katılım olduğunu belirten Algan, bağımsız sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti. Algan, toplumun dikkatini çözüm sürecine çekmek istediklerini ifade etti. Algan, çözüm sürecinin ağır yükünün çok az sayıda insanın omuzlarında kalmış gibi göründüğünü ifade ederek, "Geçen pazar günü barış vapuru diye bir şey düzenledik. Çeşitli faaliyetlerle çözüm sürecine destek olmaya çalışıyoruz. Barış treni fikrimiz var, İstanbul'dan yola çıkarak, gittiğimiz illerde sivil toplum örgütleri ile buluşmak istiyoruz" dedi.

Mahir Ünal da çözüm süreci denilen sürecin aslında son 2 yılda başlayan bir süreç olmadığını; bunun psikolojik, sosyal ve siyasi zemini olduğunu söyledi. Çözümü bu ülkede kültür haline getirmeyi istediklerini belirten Ünal, "Kanunlar çıkarırız ama sorunlar eğer kanun çıkarılarak çözülseydi bugüne kadar Türkiye'nin hiçbir sorunu kalmazdı. Bir şeyin yasal zemini ayrı bir şey, onun sosyal zemini ayrı bir şey, psikolojik, siyasal zemini ayrı bir şey. Bunlar bir araya geldiği zaman ancak çözüm zemini oluşturabiliyor" şeklinde konuştu. (AA)

Okunma Sayısı: 1503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı