"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barışa giden yollar Uhuvvet Risalesi’nde

11 Nisan 2018, Çarşamba
Bediüzzaman hazretleri’nin vefatının 58. Sene-i devriyesinde İzmir’deki programda konuşan Prof. Dr. Ahmet Battal, İslam kardeşliğinden dünya barışına giden yolları Uhuvvet Risalesi’nden okuduğu satırlarla açıkladı.

Bediüzzaman Said Nursî Haz- retleri vefatının 58. Sene-i devriyesinde İzmir’de bir konferansla anıldı. Prof. Dr. Ahmed Battal’ın konuşmacı olduğu konferans, Bur- sa, Konya, Manisa, Turgutlu, İzmir, Tire, Ödemiş, Torbalı, Bayındır ve Menemen’den çok sayıda dâvetli tarafından ilgiyle izlendi.

Programın açış konuşmasını Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Okyay yaptı. Okyay konuşmasında Risale-i Nurlar’ın bu vatan ve milletin manevî hayatı için önemi üzerinde durdu. Ömer Öcalan’ın okuduğu Bediüzzaman’ın vefatını terennüm eden şiiri dâvetlileri duygulandırdı.

Ardından Prof. Dr. Ahmed Battal kürsüye geldi. Risale-i Nur’a göre “Demokrasi ve Hürriyet Ekseninde İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı” konusunu işleyen Battal, İslâm kardeşliğinden dünya barışına giden yolları Uhuvvet Risalesi’nden okuduğu satırlarla açıkladı. İslâm kardeşliğinin yeşermesi için hürriyet ve demokrasi zemininin önemini vurgulayan Battal, istibdadın olumsuz tarafgirlik ve ikilik ürettiğini, bunun da kardeşlik duygularını körelttiğini, kin ve husûmet doğurduğunu ifade etti.

HÜRRİYET-İ VİCDAN ESASI

Battal şöyle devam etti: “İstibdat münafık yetiştirir. İnanmayan insan, istibdat korkusuyla inanır gözükür. Eskiden beri inanmayan birçok insan, mahalle baskısıyla inanmadığını gizliyordu. Oysa bilhassa hürriyet-i vicdanın esas alındığı asrımızda değeri anlaşılan demokrasi ve hürriyet rejimlerinde, insanlar inanıp inanmamakta ve inancını dilediği gibi yaşamakta hür ve serbesttirler. İnanan insan samimice inanır ve inancını yaşar. İnanmayan insan da kimseye inanıyor gözükmeye ihtiyaç duymaz. Çünkü her ikisi de hürdür. Bu da ihlâsı doğurur. İslâm’ın istediği de budur. İnanan kimsenin ihlâsla inanması ve inancının güzel değerlerini insanlara hür biçimde tanıtmasıdır. İnançlar hürriyet zemininde filizlenir.” Peygamber Efendimiz’in (asm), “Ümmetimin ihtilâfında rahmet vardır.” hadisini Uhuvvet Risalesi’nden okuyan ve açıklayan Battal, rahmet olan ihtilâfın müsbet ihtilâf olduğunu söyledi. Konferansından sonra soruları cevaplayan Battal, ilgiyle izlendi. Ahmed Aydın’ın okuduğu Kur’ân-ı Kerîm’le program sona erdi.

İzmir - Yeni Asya

Etiketler: yeni asya
Okunma Sayısı: 1641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı