"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bartın'daki Gülen davasında karar

20 Temmuz 2017, Perşembe 22:40
Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Gülen Hareketi soruşturması kapsamında yargılanan tutuklu sanık Ozan Çelik ve eski orman mühendisi Erkan Sade, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çelik, savunmasında, "ByLock"u kullanmadığını savunarak, Bank Asya'daki hesabını Gülen okullarında okuyan çocuklarının masrafları için açtığını ileri sürdü.

Diğer sanık Sade de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Üniversite yıllarımda maddi imkansızlıklardan dolayı örgütün evlerinde kaldım. Türk adaletine güveniyorum. Verilecek karara karşı boynum kıldan incedir. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi" olmak suçundan Çelik'e 9 yıl 10 ay 15 gün, Sade'ye de 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Ayrıca heyet, Çelik'in tutukluluk halinin devamına, Sade'nin ise adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetti.

AA

Etiketler: bartın, bylock
Okunma Sayısı: 3422
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı