"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barzani yönetiminden PKK'ya sert tepki

18 Şubat 2016, Perşembe 15:49
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, PKK yöneticilerinin Kürt bölgesinden Türkiye'ye yönelik doğalgaz sevkiyatına ilişkin yaptıkları açıklamalar nedeniyle ‘şiddetle kınadığını' bildirdi.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, PKK yöneticilerinin doğalgaz sevkiyatına yönelik açıklamalarının Kürt bölgesinde yaşayan halka karşı olduğu belirtilerek, "PKK yöneticilerinin Kürdistan bölgesinden Türkiye'ye yapılacak doğalgaz sevkiyatına ilişkin tehditlerini şiddetle kınıyoruz. Bu tehditler Kürdistan halkının çıkarlarına karşı yapılmıştır. Halkımız ağır bir ekonomik krizden geçerken PKK'nın bu açıklamaları kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

IKBY hükümetinin ekonomik krizden çıkmak için girişimlerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Kürdistan bölgesi hükümeti ekonomik krizi aşmak için çareler aramaktadır. Hükümetin bu adımlarına karşı yapılacak her türlü girişim ve eylem direkt Kürdistan bölgesine karşı düşmanlıktır. O nedenle PKK'nın bu tehditlerini bir kere daha şiddetle kınıyoruz."

Etiketler: ıkby, pkk, barzani
Okunma Sayısı: 1167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı