"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbuğ: Cemaat dediğimizde tüm personeli damgalamayalım

13 Ocak 2015, Salı 08:12
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 'paralel yapı' iddialarına ilişkin, “Ortada iddialar var. Bize yapılanları onlara yapmaktan çekinelim. İddialar diyeceğiz. Hemen suç yaptılar diyemem. Bir taraftan da cemaati de bir derecede kabul etmemiz lazım, sosyal bir oluşum. Cemaat dediğimiz zaman da bütün personelleri damgalamayalım” dedi.

Başbuğ, Gaziantep'te Bir Düşünce Grubu’nun düzenlediği panele katıldı. Burada gelen soruları cevaplayan Başbuğ, 'paralel yapı' iddiaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bütün cemaati damgalamamak gerektiğini belirten eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, “Cemaat derken bunu da ayırmak lazım. Ortada iddialar var. Bize yapılanları onlara yapmaktan çekinelim. İddialar diyeceğiz. Hemen suç yaptılar diyemem. İddialara baktığınız zaman cemaatin dinimizi kullandıkları gözüküyor. Bir taraftan da cemaati de bir derecede kabul etmemiz lazım, sosyal bir oluşum. İnsanların dini duygular içerisinde bir araya gelip, bu yapılanlardan bihaber olan insanlar var. Yapılan haksızlıkları bilmeyenler var. Cemaat dediğimiz zaman da bütün personelleri damgalamayalım. Bu ayrımı yapalım. Öbürlerine de yönelik ortada sadece iddialar var. Adil şekilde yargılansınlar. Suçları varsa cezalarını görsünler. Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada mutlaka hesabını verecekler” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1518
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Demokrat Avrupa

    13.1.2015 09:57:42

    Söylenilen dogru baska ne söze gerek var....

  • CEMAL ÖZKAYA

    13.1.2015 08:42:01

    vay be. sayın başbuğu bu hakkaniyetli sözlerinden dolayı tebrik ediyorum. suçlu kimse onu yargılayın. verin mahkemey atın içeri. ama herkesi suçluymuş gibi göstermek. bu biraz acı veriyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı