"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın özgür değilse, demokrasi yoktur

10 Ocak 2019, Perşembe 18:26
İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr.Tuba Vural Çokal, gazetecilerin haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmesiyle, çalışan gazeteciler günü kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, “Demokratik hukuk devletinin en önemli unsurlarından biri hiç kuşkusuz, özgür ve bağımsız bir şekilde görevini yapabilen basındır.

Basını özgür olmayan bir ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün değildir” dedi. Basının kamuoyunun haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün de güvencesi olduğunu ifa eden Çokal, “Basın mensuplarımız, her türlü zorlukla mücadele ederek haber yaparak kamuoyunu bilgilendirmektedir. Birçok basın mensubunun oldukça zor koşullar altında hizmet vermeye çalıştığı da bilinen bir gerçektir. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi olmak üzere daha iyi şartlarda ve özgür bir şekilde görev yapar hale gelmeleri en büyük temennimizdir” dedi.

Ankara - Ahmet Terzi 

Haber Merkezi

Etiketler: basın, demokrasi, Türkiye
Okunma Sayısı: 2020
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı