"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın özgürlüğüne sahip çıkılmalı

26 Temmuz 2016, Salı
Basında sansürün kaldırılışının 108. Yılı sebebiyle açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, “OHAL ilan edilmiş olsa da basın özgürlüğüne daha güçlü sahip çıkılmalı” çağrısında bulundu.

Medyanın darbenin engellenmesinde çok büyük bir rol oynadığını beliren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), “OHAL ilan edilmiş olsa da basın özgürlüğüne daha güçlü sahip çıkılmalı” çağrısında bulundu. Kardeşlik ortamının tesis edilmesini umduklarını belirten TGS, “Umuyoruz ki darbe girişiminin ardından iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye artık  demokrasinin uluslararası ölçütlerine uyum sağlayabilir, toplumsal barışı ve kardeşliği sağlayacak çare bulunabilir” dedi.

Gazetecilik tarihin en zor zamanlarından geçiyor

 

Gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını belirten sendika, “Gazetecilik belki de tarihin en güç döneminden geçerken, mesleğin çilekeş muhabirleri, foto muhabirleri, kameramanları da ayakta kalma adına zorlu bir sınav veriyor.İşsizlik, psikolojik ve fiziksel şiddet gazetecileri tehdit etmeye devam ediyor. Kamuoyunu bilgilendirme adına olayları izlerken polisten de göstericilerden de dayak yiyor, hırpalanıyor” açıklamalarında bulundu. 

Yazı yazmakla darbeci olunmaz

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada kapsamında aralarında Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 42 gazeteciden 5’i tutuklandı. Tutuklama kararına tepki gösteren gazeteciler ve aydınlar ‘gazetecilere yaftalanmadan sahip çıkılsın, muhalif olan her gazeteci cemaat mensubu değildir’ çağrısında bulundu. Yaşananlara tepki gösteren gazeteci Kumru Başer, “hangi gazeteci cemaatçi hangisi değil tartışması bir tuzak. Darbecilik ağır suçlama ve sadece hükümet karşıtı yazı yazmakla darbeci olunmaz” diyerek meslektaşlarına sahip çıktı. Doğan Medya’nın da çalışanlarına sahip çıkmadığını belirten Başer sosyal medya hesabından, “yıllarca kendisine emek vermiş çalışanlarına bile sahip çıkamayan doğan medyaya da yazıklar olsun” paylaşımında bulundu. 

N. Nur Ener / İstanbul

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 2840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet

    26.7.2016 00:30:34

    Basın özgürlüğü mü,ben almayayım kalsın.hepimiz havuzda yüzmeyi öğreneceğiz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı