"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basına baskı itibar kaybettirir

02 Mayıs 2017, Salı
Gazetecileri Koruma Komitesi raporuna göre, basın özgürlüğüne devam eden saldırıları nedeniyle Türkiye’nin itibarını kaybetme riski altında olduğu belirtildi.

Türkiye’de, tutuklu gazeteciler, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar ve müdahalelere uluslararası gazetecilik kuruluşlarından tepkiler dinmiyor.

Amerka’nın Sesi sitesinin haberine göre, Türkiye’ye bir tepki de merkezi New York’ta olan Gazetecileri Koruma Komitesinden (CPJ) geldi. CPJ, ‘Basına Saldırı: Sansürün Yeni Yüzü’ başlıklı raporunda dünya çapında basın özgürlüğü ve tehditlerini sorgulandı. Raporda Türkiye’deki basın özgürlükleri konusunda yaşanan olumsuzluklar da geniş bir şekilde ele alındı. Raporda son yirmi yılda Türk medyasının değişen manzarasını eleştirel bir biçimde incelendi. Basın özgürlüğüne devam eden saldırıları nedeniyle Türkiye’nin itibarını kaybetme riski altında olduğu belirtildi. CPJ’in yayınladığı raporda, sosyal medyanın yaygınlığına rağmen, Türkiye’de hükümetin medyaya sistemli bir şekilde baskı uyguladığı belirtildi. Hükümetin medyayı kontrol etme çabası içinde olduğu çok sesli basının susturulduğu iddia edildi. 146 gazetecinin hapiste olduğu belirtilerek bunun basın özgürlükleri açısından kabul edilemez olduğu savunuldu. Türkiye’de bazı medya kuruluşlarının yaptığı gizli anlaşmalarının ülkenin yaşadığı krizi şiddetlendirdiği iddia edildi.

Medyaya sistematik baskı uygulanıyor

Raporda gazeteci Andrew Finkel’in Türkiye’yi oldukça sert olarak eleştirdiği bir makaleye de yer verildi. Finkel, CPJ için kaleme aldığı yazısında Türkiye’yi oldukça sert bir şekilde eleştirdi. Finkel, yazısında Türkiye’de medyaya sistematik baskı uygulandığını iddia etti. Türkiye, ‘Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün’ (RSF) geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘Basın Özgürlüğü Endeksi’nde’ 180 ülke arasında 155. sırada yer almıştı. Freedom House’un (Özgürlük Evi) önceki gün yayınladığı raporda ise Türkiye 199 ülke basın özgürlükleri sıralamasında dünyada 163’üncü, Avrupa’da ise 42’inci ve son sırada yer aldı.

Okunma Sayısı: 1312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı