"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başkanların istifaya direnmesi nasıl yorumlandı?

21 Ekim 2017, Cumartesi 17:32
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de olduğu, istifası istenen üç belediye başkanıyla ilgili verdiği ‘kulis’ bilgisinde, “Süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir” dedi.

AKP’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili konuşan hükümete yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, devam eden ‘istifa’ tartışmalarının ‘neredeyse AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin tartışılması noktasına doğru ilerlemeye başladığını’ belirtti. “Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı” diyen Selvi, buna karşı hükümetin alacağı ‘önemleri’ ise CNN Türk’te şöyle sıraladı: Öncelikli olarak belediye meclislerinde bu belediye başkanlarının kilitlenmesi söz konusu olacak. Yeni karar almaları engellenecek. Aldıkları kararlar onaylanmayacak. Ama süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir.

Tartışılmaz otoriteye meydan okuyorlar

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “En kısa sürede istifalarını vereceklerine inanıyorum” sözleriyle işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un risk aldığını söyledi. Altaylı, “İsim isim açıklanan ve istifalarının istendiği net bir şekilde söylenen 3 belediye başkanının “hâlâ” istifa etmemiş olmaları ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları oldukça önemli. Türkiye’de uzun zamandır ilk kez bir siyasi parti şemsiyesi altındaki seçilmiş siyasetçiler, ülkedeki tartışılmaz otoriteye çok açıkça “meydan okuyorlar.” Bu her iki taraf açısından da ilginç bir oyun haline geldi. Bir taraf gücü meydan okuyarak risk alıyor, diğer taraf ise gücünü test ettirerek risk alıyor. Bu risk oyununun nereye varacağını merakla izliyorum” dedi. 

Çok riskli bir yere doğru gidiyor 

Yenişafak yazarı Kemal Öztürk sosyal medya hesabından şu yorumda bulundu; “Belediye başkanlarının istifa süreci tehlikeli bir geleneğin başlangıcı AK Parti için. Şimdiden çok riskli bir yere doğru gidiyor.”

‘Beni belediye başkanlığına halkım getirdi halkım indirir’

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan videoda dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yanında bugün istifasını istediği ABB Başkanı Melih Gökçek varken, “Ben halkımla geldim. Halkım getirir ve halkım indirir. Bunun kararını sen veremezsin” demişti. İstifa etmeyen belediye başkanlarıyla ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ın “istifa edecekler yoksa bedeli ağır olacak” sözlerini söylemesine sosyal medyada cevap 22 yıl önce yine bir Erdoğan’ın açıklamasıyla geldi. Sürekli “seçimle gelen seçimle gider”, ve sandık vurgusu yapan Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarının seçimle değil de Erdoğan’ın isteğiyle gitmesi durumuna karşı muhalefet tarafından yapılan çok sert eleştiriler sürerken, sosyal medya yıllar önce Erdoğan’ın 22 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken yanında Melih Gökçek ile birlikte katıldığı televizyon programında söylemiş olduğu “Beni Belediye Başkanlığına halkım getirdi halkım indirir” sözleri konuşuyor.

Okunma Sayısı: 3890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    21.10.2017 20:23:58

    Bu parti bir gündemi diger gündem ile akim birakmayi adet edinmis her isini yarim birakan bir parti. Liste uzun da önemlileri sunlar: AB yolu yari yolda birakildi. Komsularla sifir problem yari yolda birakildi, AB ile vizenin kaldirilmasi yari yolda birakildi, bunun yerine Yesilcam usulü olay üstüne olay cikartildi. Dünya artik itibar ve itimad etmiyor. Cumhurbaskanligi seciminden önce 12 ada gündeme getirilirse hic mi hic sasirmam oy ugruna neler olmuyor?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı