"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başörtüsü yasağı geri getirilemez

06 Aralık 2018, Perşembe 20:45
Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Danıştay Savcısı’nın Halkın Kurtuluş Partisi’nin “Silâhlı Kuvvetlerde başörtülü görev yapmayı mümkün kılan düzenlemenin iptali için açtığı dava ile yazdığı mütaalada “dava konusu düzenlemenin iptali gerekeceği düşünülmüştür” sözlerine tepki gösterdi.

Yalçın resmî twitter hesabından mülaayı da paylaşarak, “Danıştay bünyesinde: toplumu germeye, Eski Türkiye”yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışını hayata geçirme konusunda ipe un sermeye meyilli bir yapının ayak izleri dolaşıyor sanki” dedi. Açılan bu davanın yargılama sürecinde de Danıştay Savcısı sıfatını haiz yargı mensubunun yaptığı mütalaa da, “baklayı ağzından çıkarmaya hazırlananların varlığını tescillediği”ni söyleyen Ali Yalçın, “Milletin imzası ve rızasıyla, siyasi iradenin bunları önemseyen çabasıyla yok edilen başörtüsü yasağını geri getirmenin var edilen başörtüsü özgürlüğünü yok etmenin sinsi adımları atılmak isteniyor. Hiç kimse endişe etmesin. Vesayet hayali kuranlarda kusura bakmasın milletin elinden çıkmış 12 milyon 300 bin imza, (Memur-Sen’in başörtüsü yasağının kalkması için toplanan imza) içeriği vesayet ve varlığı rezalet olarak görülmesi gereken şuursuz mütalâaya da bu mütalaa ile açılmak istenen kulvara da pabuç bırakmayacaktır” şeklinde konuştu. 

Ankara – Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 1678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    7.12.2018 03:45:24

    Andımız meselesi yeterince etkili olmadı herhalde şimdide başörtüsü deneniyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı