"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başörtüsü zulmüne tazminat

03 Ağustos 2018, Cuma
Anayasa Mahkemesi şahsî başvurularla ilgili kararların son birkaç günde topluca açıklamaya başladı.

Dün açıklanan bir karar da başörtüsü yasağı dolayısıyla memuriyetten çıkarılmayla ilgili. Anayasa Mahkemesi başörtüsü kullandığı için devlet memurluğundan çıkarılmayı din özgürlüğünün ihlâl edilmesi olarak değerlendirdi. Mahkeme, başvurucuya 20 bin TL tazminat ödenmesine de hükmetti. B.S’ye önce başörtüsü kullandığı gerekçesiyle disiplin cezaları verilmesi daha sonra devlet memurluğundan çıkarılması üzerine, yargı süreçlerinin tamamlanmasını ardından 2015 yılında yapılan başvuruda, ‘Başvurucu, dini inancı gereği başörtüsü kullanması dolayısıyla devlet memurluğundan çıkarılmasının din özgürlüğünü ihlâl ettiğini’ öne sürmüştü.

 

Etiketler: başörtüsü, aym
Okunma Sayısı: 2460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı