"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcı: Rüşvet ve yolsuzluk nedeniyle hukuk sistemine olan güven sarsıldı

27 Kasım 2015, Cuma 14:49
Adana Başsavcısı Ali Yeldan, demokratik kurumların rüşvet ve yolsuzluk olaylarından büyük yara aldığını, demokratik kurumlara ve hukuk sistemine güvenin sarsıldığını söyledi.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Adana’da cumhuriyet savcıları ve ceza mahkemesi hakimlerine yönelik ‘Kamu İdaresine Duyulan Güvene ve İşleyişe İlişkin Suçlar’ konulu meslek içi eğitim seminerinin düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan Başsavcı Yeldan, rüşvet ve yolsuzluk suçları nedeniyle kamu kaynaklarının büyük zarar gördüğünü anlattı. Demokratik kurumların bu olaylardan büyük yara aldığını ve işleyişinin de tahrip edildiğinin üzerini çizen Yeldan, ahlaki değerlerin de erozyona uğradığını ifade etti. 

'RÜŞVET VE YOLSUZLUĞU MUTLAKA ÖNLEMEK ZORUNDAYIZ'

Bu suçlar nedeniyle toplumsal düzenin bozulduğunu dile getiren Yeldan, “Kurallar işlememekte, kural dışı işlemler yapanlar avantaj sağlamaktadır. Hatta demokratik kurumlara ve hukuk sistemine olan güven sarsılmaktadır. Bu nedenle hukuk devletini güçlendirmek, toplumsal dengeleri güçlü bir şekilde ayakta tutabilmek istiyorsak, rüşvet ve yolsuzluğu mutlaka önlemek zorundayız.” dedi.

HSYK 2. DAİRE BAŞKANI YILMAZ: HAKİMLER DOSYALARI GÖRMEDEN KARAR VERMİŞ. TÜRK YARGISININ BU KADAR GERİYE DÜŞECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNEMEDİM

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ise adalet camiasında imkanların 10 yıllar, 20 yıllar öncesiyle kıyaslanmayacak derecede geliştiğini ancak yargı açısından 92 yıllık cumhuriyetin en zor yıllarının yaşandığını söyledi. Saygınlık, güvenilirlik ve inandırıcılık açısından Türk yargısının bu kadar geriye düşeceğini hiç düşünemediğini vurgulayan Yılmaz, yargının bağımsız olması kadar tarafsız da olması gerektiğinin altını çizdi. 

'HİÇBİR AMAÇ, ADALET VE KUL HAKKI YEMENİN GEREKÇESİ OLAMAZ'

Salonda bulunan hukukçuları ‘hukuk evliyası’ olarak niteleyen Yılmaz, “Sizin hukuk alimliğinize, hukukçuluğunuza söyleyecek bir sözüm yok, sözüm genele, lütfen vicdanınızı kiralamayın, hakim vicdanını kiralamaz. Lütfen ısmarlama karar vermeyin, hakim ısmarlama karar vermez. Hiçbir amaç, adalet ve kul hakkı yemenin gerekçesi olamaz.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı