"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcılık: Sehven yazılmıştı, düzelttik

03 Mart 2017, Cuma 13:00
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan basın açıklamasında, gazetemizin dünkü manşetine taşınan iddianame skandalının “sehven” olduğu ve hatanın düzeltildiği bilgisi paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede Yeni Asya’nın yanı sıra Yeni Asır ve Türkiye gazeteleri ile TVNET kanalı FETÖ/PDY’nin yayın organları arasında listelenmişti. Gazetemizin dünkü nüshasında “Skandal-2” başlığıyla manşete taşınan haberin ardından Başsavcılık, 10 Şubat 2017 tarihinde Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına yazılan yazı ile sehven yapılan hatanın tashih edildiğini bildirdi.

  • 2000 yılı itibariyle TV kanalları başlıklı bölümde belirtilen Türk C TV, Tvt TV, TVNET, Ebru TV, Hazar TV, Yurdum TV ve Buket TV;
  • Radyo kanalları başlıklı bölümde belirtilen Moral FM, Radyo 15, İstanbul FM, Radyo ABC,
  • Gazeteler başlıklı bölümde belirtilen Yeni Asya, Yeni Asır ve Türkiye
  • Dergiler başlıklı bölümde belirtilen Hira Magazine, Forbes, Para ve Global Enerji isimlerinin sehven iddianamede yer aldığı ifade edildi.

İşte Başsavcılık’tan yapılan o açıklama: 

02/03/2017 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarında Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde açılan bir kamu dâvâsında bir kısım basın yayın organının FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantılı oldukları konusunda iddiada bulunulduğu yazılmış ise de;

Cumhuriyet Başsavcılığımızın habere konu 2017/679 soruşturma nolu dosyasında yürütülen soruşturma sonucunda bir kısım şüpheliler hakkında FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyeliği suçundan 08/02/2017 tarihinde Yozgat Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldığı, tanzim edilen 08/02/2017 tarihli iddianamenin FETÖ/PDY Terör Örgütünün yapısı, faaliyetleri ve işleyişinin anlatıldığı kısımda 2000 Yılı itibari ile TV kanalları, Gazeteler ve Dergiler kısmında iddianamenin UYAP sistemine kaydı sırasında sehven söz konusu basın yayın organlarının isimlerinin yazılmış olduğunun belirlenmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımızca 10/02/2017 tarihinde Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına yazı yazılarak gerekli düzeltmenin yapıldığı anlaşılmış olup,

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

Etiketler: mücahit çakır
Okunma Sayısı: 6404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı