"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Batı Trakya’da Kur’ân bayramı

05 Mayıs 2015, Salı
Batı Trakya Türkleri, hatim Kur’ân ziyafeti için İskeçe’ye gelen Türkiyeli misafirlerine kucak açtı.

Yunanistan’a bağlı İskeçe’de Şahin Kur’ân kursu hafızları için 2015 Hatim Merasimi düzenlendi. Kız ve erkeklerden oluşan 30 öğrenci için düzenlenen hatim programına Türkiye’den de katılanlar oldu. Bayram havasında geçen programa Türkiye’den katılanlar İskeçeliler tarafından misafir edildi. Ensar-Muhacir sahnelerinin yaşandığı programda, Türkiye’den gelen davetlileri evlerine davet edemeyen İskeçecililerin üzüntü yaşadığı gözlendi. Türkiye’den gelen davetlilere Yunanistan’da yaşadıkları sıkıntılardan bahseden İskeçeli Türkler, Yunanistan hükümetinin pek çok hakları uygulamadığından şikâyet etti. Bunca sıkıntıya rağmen ecdadı temsil ettikleri için bölgede yaşamaya devam ettiklerini kaydeden İskeçeliler, her türlü zorluğa göğüs gereklerini ifade ettiler.

Risale-i Nur dağıtıldı

Hatim Merasimi’ne Türkiye’den katılan gençler ise, İskeçe’deki hayat şartlarına hayranlıklarını dile getirdi. İskeçe’de yaşanların İslam’dan başka bir şey olmadığını ifade eden gençler, burada yapılan Risale-i Nur derslerine de katılım gösterdi. Yakın köylere kadar bir bayram havası içinde geçen Kur’ân Merasimi’nin ardından, çeşitli ziyaretlerde bulunuldu. Birçok evde Risale-i Nur dersi yapılırken, bölge halkına Risale-i Nur eserlerinden dağıtıldı. 

Destek bekliyorlar

Programı ve bölgedeki hayatı değerlendiren Türkiyeliler ise, İskeçelilerin Kur’ân’a karşı çok güçlü bir hürmeti olduğunu kaydetti. İskeçe’deki programın ardından Kavala, İskele, Gümülcine’ye gezi düzenleyen Türkiyeli misafirler İskeçelilerin kendilerine, “Siz bir kişi bile gelseniz biz sizi bir Türkiye olarak görüyoruz. Bizi unutmayın. Bize destek verin. Biz burada bir kimlik muhafızı olmak için yaşıyoruz” dediklerini ifade ettiler. Programa katılanlardan bazıları, "Bu tür Kur’an merasimlerinin hassasiyetle sürdürülmesi ancak davet edenlerin de edilenlerin de siyasi bir kimliği ön plana çıkarmamaları lazımdır. Din umumun mukaddes malıdır, herkes, her düşünce Kur’an’a sahip çıkmalıdır." dediler. 

Sebahattin Yaşar / Yeni Asya

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1601
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı