"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bedelli illeri belli oldu

29 Temmuz 2018, Pazar 18:02
15 bin lira, 25 yaş ile 21 günlük süre şartı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulan bedelli askerliğin hangi illerde yapılacağına dair taslak çalışma yapıldı.

15 bin lira, 25 yaş ile 21 günlük süre şartı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulan bedelli askerliğin hangi illerde yapılacağına dair taslak çalışma yapıldı. Burdur, Manisa, Antalya, Sivas, Tokat, Erzincan, Amasya ve Bilecik’teki Piyade ve Topçu Er Eğitim Tugay ve Alay Komutanlıkları planlamaya alındı. Başvuru sayısına göre celp dönemleri de belirlenecek. Yüksek oranda başvuru olması durumunda celp dönemlerinin her ay yapılması öngörülüyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler yasanın Resmî Gazetede yayımından itibaren 3 ay içinde başvuru yapacaklar. Kasım ayında kesin başvuru sayısının netleşmesi bekleniyor.

400 bin başvuru bekleniyor

1 milyon 340 bin kişinin yasadan yararlanma imkânı bulduğu ve 400 bin civarında bir başvuru beklendiği belirtiliyor. Başvurunun fazla olması durumunda kara kuvvetlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı’na bağlı jandarma eğitim komutanlıklarının da devreye alınabileceği belirtiliyor.

Bedelliler için 21 günlük eğitimin verilmesi düşünülen birlikler şöyle:

“58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı — Burdur, 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı — Sivas, 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı — Manisa,  3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı — Antalya, 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı — Tokat, 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı — Amasya, 59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı — Erzincan,  3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale, 1’inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın, 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale, 9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik, Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir, 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir,  15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı — Amasya.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı